Avion intarziat? Zbor anulat? >>Solicita acum despagubiri<< pentru zborul
intarziat sau anulat! Poti obtine pana la 600€!

Norwegian va deschide baze operaționale în Statele Unite

0 960

2017 va fi anul Norwegian. Pe 6 decembrie 2016, transportatorul aerian Norwegian Air International (NAI) (subsidiara Norwegian Air Shuttle) a primit acordul autorităților din Statele Unite pentru a opera zboruri transatlantice. Acordul va deschide calea spre noi zboruri operate între destinații din Irlanda (Cork și Shannon) și coasta de est a Statelor Unite.

Baze operaționale în Statele Unite

Rutele vor fi operate cu echipaje NAI de la două baze nord-americane, dar și de la bazele din Europa. În vara lui 2017, Norwegian va deschide baza operațională de la Aeroportul Internațional Fort Lauderdale-Hollywood. Și dacă tot a primit autorizația necesară de la DOT (Department of Transportation), Norwegian ia în calcul să mai deschidă 1-2 baze operaționale în Statele Unite. Cu ocazia aceasta, NAI va angaja aproximativ 150 de piloți și însoțitori de bord pentru bazele americane.

De menționat faptul că Norwegian a primit autorizația pentru filiala din Irlanda – Norwegian Air International (NAI) – după 3 ani de așteptări. Filiala din Marea Britanie mai are de așteptat.

Noile rute, care vor fi operate din Cork și Shannon, vor fi lansate în vara anului viitor și vor servi zonele de pe coasta de est a Americii, Boston și New York. În primăvara lui 2017 vor fi făcute publice mai multe informații.

Inițial, zborurile vor fi operate cu avioane Boeing 737-800, urmând ca aceastea să fie înlocuite de noile Boeing 737 MAX. Norwegian este clientul de lansare pentru noul tip de aeronavă de la Boeing. 2 avioane vor fi recepționate în mai 2017, urmând ca alte 4 să ajungă în flota Norwegian în iunie 2017.

Să nu uităm faptul că Norwegian zboară, folosind licența companiei mamă, peste Atlantic. Operează zboruri zilnice între destinații din Europa (Londra, Paris, Oslo, Stockholm şi Copenhaga) și destinații din Statele Unite (New York, Fort Lauderdale, Los Angeles, Las Vegas, Orlando (din 31 iulie 2017) etc.).

Leave A Reply

Your email address will not be published.