Lista tarilor din Europa, fara restrictii pentru Romania. Liber la vacante! (actualizat la 31 august)

Lista tarilor din Europa, fara restrictii pentru Romania. Liber la vacante! (actualizat la 31 august)

5 59.237

Update 28 august 2020: Polonia vrea să interzică zborurile din 46 de țări, inclusiv din România, începând cu 2 septembrie.

Update 28 august 2020: România a inclus pe lista galbenă 10 regiuni din Spania: Aragon, Cataluna, Navarra, Comunidad de Madrid, Insulele Baleare, Tara Bascilor, Cantabria, Castilla La Mancha, Castilla y León, La Rioja.

Lista tarilor din Europa, fara restrictii pentru Romania

Dacă vreți să vă planificați o vacanță prin Europa, luați în calcul țările menționate mai jos. Spre multe dintre ele există zboruri directe din România. Spre altele puteți alege și calea terestră.

În prezent, mai sunt câteva țări unde putem călători fără restricții la dus sau la retur: ✔️Albania; ✔️Bulgaria (Condițiile de călătorie în Bulgaria); ✔️Croația; ✔️Franța; ✔️Portugalia (cu excepția insulelor Madeira și Azore); ✔️Spania (cu excepția regiunilor: Aragon, Cataluna, Navarra, Comunidad de Madrid, Insulele Baleare, Tara Bascilor, Cantabria, Castilla La Mancha, Castilla y León, La Rioja); ✔️Suedia; ✔️Turcia.

Însă nu este exclus ca aceste state să schimbe statusul pentru România și să apară restricții de călătorie în funcție de evoluția pandemiei de COVID-19. Dar în prezent, sunt singurele care încă permit călătorii fără restricții, chiar și în scop turistic. Nu vă cer teste negative de COVID-19 și nici nu intrați în izolare.

Update 17 august 2020: 6 regiuni din Spania (Aragon, Cataluna, Navarra, Comunidad de Madrid, Insulele Baleare, Țara Bascilor) au intrat pe lista galbenă a României. Toți cei ce vor călători din aceste regiuni din Spania spre România vor intra în izolare la domiciliu. Însă conform Hotărâri CNSU 42 nu vor fi suspendate zborurile dintre România și Spania.

Update 17 august 2020: Malta a intrat pe lista galbenă a României și implicit se vor suspenda zborurile directe. Toți cei ce vor călători din Malta spre România vor intra în izolare la domiciliu.

Update 15 august 2020: Serbia solicita test negativ de COVID-19 pentru toti cei ce calatoresc din Romania.

Update 7 august 2020: România intră cu 7 județe pe lista de risc a Germaniei. Pentru toți cei călătoresc din  Argeş, Bihor, Buzău, Neamț,   Ialomița, Mehedinți şi Timiş se solicită test negativ de COVID-19 sau se impune auto-izolarea.

Update 5 august 2020: Elveția iese de pe lista țărilor fără restricții pentru România. Elveția impune carantina la domiciliu pentru 10 zile, începând cu 8 august.

Noi vom continua să monitorizăm reacțiile statelor din EUROPA la pandemia de COVID-19 și vom reveni cu actualizări atunci când vor exista noutăți.

5 Comentarii
 1. Eu says

  Ce relevanta are acest articol , daca in momentul in care dai pe Tarile de jos de exemplu , articolul atasat este din 9 iulie 🤷🏻‍♀️

  1. Sorin Rusi says

   Pentru ca este valabil si acum pentru Romania! Are acuratete 100%. Cand vor aparea modificari, le vom anunta si vom actualiza inforamtiile.

 2. La says

  Ce informatii aveti despre Belgia?

 3. […] De menționat faptul că Franța este una dintre puținele țări europene care NU au impus reguli și restricții de călătorie pentru cei ce călătoresc di…. […]

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.