KLM a retras ultimele avioane Boeing 747-400 (Video).

0 925

În plină criză economică din cauza pandemiei de COVID-19, marile companii aeriene sunt nevoite să reducă operațiunile sau chiar să le suspende. Avioanele sunt reținute la sol pe perioade nedeterminate din cauza frecvenței reduse a zborurilor.

După Bristish Airways, Qantas, Delta, El AL, Lufthansa, United Airlines, a venit rândul celor de la KLM să retragă ultimele avioane Boeing 747-400 din serviciul operațional.

Retragerea oficială era programată pentru 2021, dar situația actuală a forțat compania să acționeze mai devreme. În decursul ultimului an, KLM a retras majoritatea avioanelor Boeing 747. Pe 25 octombrie, compania olandeză KLM a efectuat ultimele două zboruri cu avioane de tipul Boeing 747-400.

Prima aeronavă, înmatriculată PH-BFV, a aterizat la Amsterdam la ora 16:40, ora locală. Cea de-a doua aeronavă, inmatriculată PH-BFW, a aterizta la Aeroportul Amsterdam Schiphol la ora 20:50. Ambele au operat zborurile pe ruta Shanghai – Amsterdam.

După aproximativ 50 de ani, a fost marcat sfârșitul epocii Boeing 747 la KLM. Doar avioanele 747 cargo vor continua să fie operate de KLM Cargo.

Thank you, Queen of the Skies!

Leave A Reply

Your email address will not be published.