blankblank

Informații preliminare din ancheta accidentului aviatic de la Moscova

0 964

Au trecut aproximativ 2.5 luni de la tragicul accident aviatic de la Moscova, în urma căruia și-au pierdut viața 41 de persoane. Au apărut primele informații din ancheta accidentului, care a avut loc pe 5 mai 2019.

Russian Interstate Aviation Committee (IAC) a confirmat că aeronava a fost lovită de fulger, la scurt timp de la decolare. Aeronava se afla la 2700 de metri cănd a fost lovită de fulger. Potrivit raportului IAC, fulgerul a afectat sistemele electrice al avionului. Pilotul automat a fost dezactivat, iar piloții au preluat controlul avionului.

Aeronava a fost lovită de fulger

Conform procedurilor, piloții au solicitat să revină la aeroportul de plecare, în cazul de față fiind vorba de Aeroportul Internațional Sheremetyevo din Moscova.

Însă aeronava a fost mult mai grea față de parametri normali de aterizare (MLW + 1600 kg). Avionul Sukhoi Superjet 100 Aeroflot (RA-89098) avea rezervoarele aproape pline.

Trenul de aterizare a cedat și a perforat aripa

La 18:30, avionul a atins pista pentru prima dată, având o viteză de 293km/h. Face un salt de 2 metri și urmează al doilea touchdown mai violent, care a dus la un salt de 6 metri. La al 3-lea touchdown, trenul de aterizare principal a cedat și a perforat rezervoarele din aripă. Sukhoi Superjet 100 Aeroflot a luat foc.

Echipajul de cabină a început evacuarea avionului până să fie cuprinsă integral de flăcări. Tatyana Kasatkina a fost stewardesa eroină a zborului SU1492. A salvat vieți ”cu forța”! La bord se aflau 78 de suflete.

Din păcate, 41 de persoane au pierit în urma acestui accident. Putem spune că unii dintre ei au murit cu zile. Au existat mulți alți pasageri care au îngreunat evacuarea. Au fost preocupați de bagajele lor, în loc să fugă din calea flăcărilor. Nu fi pasager idiot, mitocan și nesimțit!

Așteptăm și raportul final. După cum se poate observa, au fost mai multe conjuncturi ce au dus la acest tragic accident.

Sukhoi Superjet 100 a pierdut încrederea companiilor aeriene

După tragicul accident din 5 mai, aeronava Sukhoi Superjet 100 a pierdut suportul companiilor aeriene. Unele au renunțat la comenzile pentru SSJ100, altele iau în calcul să le scoată din serviciul comercial. Se plând de lipsa pieselor și al suportului tehnic din partea producătorului.

Totodată, autoritățile din Rusia au solicitat ca toate avioanele Sukhoi Superjet 100 să fie atent verificate. Este vorba de peste 140 de avioane, care au fost deja inspectate în iunie. Dar nu sunt excluse noi verificări. O petiție împotriva avionului Sukhoi Superjet 100 a fost semnată de peste 200 000 de persoane.

Leave A Reply

Your email address will not be published.