blank

41 persoane decedate în urma accidentului aviatic de la Moscova, de pe zborul SU1492

0 2.746

Pe 5 mai 2019, la ora locală 18:30, o aeronavă de tip Sukhoi Superjet 100 Aeroflot a fost filmată în flăcări la Aeroportul Internațional Sheremetyevo, Moscova.

Avionul decolase cu direcția Murmansk, la ora locală 18:03. Trebuia să opereze zborul Aeroflot cu indicativ SU1492. La scurt timp de la decolare, piloții au solicitat revenirea la Moscova din cauze tehnice.

În procesul de aterizare, se observă cum avionul face balans, iar aterizarea a fost violentă. Sukhoi Superjet 100 Aeroflot a luat foc în urma impactului dur cu solul. Trenul de aterizare a cedat, motoarele au lovit solul, iar flăcările au cuprins avionul în câteva secunde.

41 persoane decedate

Imediat după accident, au apărut imagini cu momentul evacuării. Conform unui oficial Aeroflot, evacuarea s-a făcut în 55 de secunde. Un timp foarte bun dacă ținem cont că industria a stabilit maxim 90 de secunde pentru evacuarea unui avion.

Și totuși 41 de persoane și-au pierdut viața și 5 persoane au fost rănite din totalul de 78 de persoane aflate la bord Ceea ce demonstrează că ceva nu a funcționat bine.

Aeronava a fost cuprinsă de flăcări imediat după aterizare. Partea din spate ardea violent când avionul încă rula pe pistă. Pentru pasagerii din spatele avionului, secundele se scurgeau mult mai repede.

pasageri-evacuati-accident-sukhoi-superjet-aeroflot

Am fost indignați de egoismul oamenilor aflați la bord. În imaginile filmate la evacuarea avionului, putem observa oameni cu bagaje în mână, cu haine și sacoși. Dacă ar fi abandonat aceste bunuri, cu siguranță evacuarea s-ar fi făcut mai repede și poate numărul supraviețuitorilor era mai mare.

Și nici nu au fugit cât mai departe de avion pentru a facilita intervenția mașinilor de pompieri. Trist!

Conform informațiilor oferite de însoțitorii de bord, pasagerii din spate au fost evacuați foarte greu sau nu au mai reușit să fie salvați din cauza bagajelor de pe culoar.

Din păcate, acest fenomen l-am observat și în cazul altor accidente aviatice. Reamintim aici de evacuarea pasagerilor din aeronava Boeing 777-200ER Asiana Airlines sau de evacuarea pasagerilor din avionul Emirates, zborul EK521

REPETAM!!! În procesul de evacuare al avionului, abandonați bunurile și ieșiți cât mai repede din avion. Respectați instrucțiunile însoțitorilor de bord. Fiecare secundă contează și poate salva vieți.

Leave A Reply

Your email address will not be published.