Tatyana Kasatkina, stewardesa eroină a zborului SU1492, care a salvat vieți ”cu forța”

1 2.333

Titlul poate părea de cancan, dar, conform declarațiilor însoțitorilor de bord, Tatyana Kasatkina a salvat vieți cu forța.

Tatyana Kasatkina are 34 de ani și este însoțitoare de bord la Aeroflot. În seara de 5 mai 2019, ea se afla la bordul avionului Sukhoi Superjet 100 Aeroflot, de pe zborul SU1492, implicat în accident.

Avionul a decolat la 18:03, fără să prevestească nenorocirea ce urma să se întâmple după aproximativ 30 de minute. La scurt timp de la decolare, piloții au solicitat să revină la aeroport. Ceva defecțiuni tehnice semnalate în cockpit au depterminat piloții să întoarcă avionul la Moscova.

Stewardesa eroină a zborului SU1492

Din păcate, în procedură de aterizare, avionul a făcut balans și, într-un final, avionul s-a izbit violent de pistă. A izbucnit un incendiu, ce a cuprins ambele motoare. Evident, avionul avea rezervoarele pline, ceea ce a dus la un incendiu de proporții chiar în timp ce avionul încă aluneca pe pistă.

sukhoi-superjet-aeroflot-ars

Într-un final, aeronava s-a oprit în afara pistei, iar însoțitorii de bord au acționat toboganele pentru evacuarea pasagerilor.

Vă reamintim că la bord se aflau 78 de persoane, 73 de pasageri și 5 membri ai echipajului. Printre aceștia din urmă se afla și Tatyana Kasatkina.

Stewardesa Tatyana Kasatkina

Aceasta povestește că oamenii s-au grăbit să-și ia bagajele, ceea ce a dus la întârzierea evacuării. Recunoaște că a tras cu forța oameni spre tobogane și i-a împins în afara avionului.

Din păcate, 41 de persoane au murit în urma acestui accident. Mulți dintre ei erau în spatele avionului, iar bagajele coborâte pe culoar i-au îngreunat să acceadă la ușile de evacuare.

Din nefericire, printre victime este și însoțitorul de bord Maxim Moiseev. Acesta se afla în zona din spat a aeronavei și nu reușit să se salveze, dar a salvat alte vieți.

Tatyana-Kasatkina-Maxim-Moiseev
Tatyana Kasatkina – Maxim Moiseev

Comandantul aeronavei, Denis Evdokimov, a fost ultimul om în viață care a părăsit aeronava. Pentru că meseria de comandant de aeronavă vine la pachet cu foarte multe responsabilități, inclusiv datoria de a părăsi ultimul avionul în caz de accident/incident.

Nu fiți pasageri idioți

Asta demonstrează că, pentru unii pasageri, bunurile lor au fost mai presus de viețile celor din jur. Nu pot spune dacă aceste gesturi sunt făcute din prostie sau din lipsa educației, dar s-a dovedit că fiecare secundă a contat.

Tatyana Kasatkina și-a făcut meseria alături de colegii din echipaj și toți au fost niște eroi. Asta e meseria lor și pentru asta sunt în avion. Însoțitorii de bord sunt pentru siguranța pasagerilor, nu pentru a fi ospătari. Și vom repeta să spunem aceste vorbe mereu.

Însoțitorii de bord nu sunt marionete, nu sunt chelneri, nu sunt fotomodele. Sunt oameni cu foarte multe responsabilități, iar viețile pasagerilor depind de ei. Așa că ar fi bine și indicat să-i respectați, să-i lăsați să-și facă meseria și, cel mai important, să le ascultați indicațiile și sfaturile.

NU fiți pasageri idioți!

Leave A Reply

Your email address will not be published.