blank

Un Sukhoi Superjet 100 Aeroflot a aterizat în flăcări la Sheremetyevo, Moscova

0 1.438

UPDATE 00:15 (6 mai 2019) Cele mai recente date arată că au supraviețuit 37 de persoane, ceea ce rezultă că 41 au decedat în urma accidentului.

Și au apărut imagini cu momentul în care aeronava Sukhoi Superjet 100 Aeroflot a luat foc. Nu a venit la aterizare în flăcări, ci a luat foc după o aterizare dură.

UPDATE 23:15 Conform declarației făcută de Maxim Fetisov, purtător de cuvânt Aeroflot, evacuarea aeronavei s-a făcut în 55 de secunde. Conform standardelor internaționale, evacuarea trebuie să se facă în maxim 90 de secunde, indiferent de natura incidentului/accidentului.

Pentru 13 persoane, acest timp nu a mai contat. Probabil aerul fierbinte, flăcările și fumul dens au fost fatale.

UPDATE 22:45 Conform agenției de presă TASS, printre victimele decedate sunt și 2 copii. Iar printre cei răniți este și primarul din Severomorsk, un oraș din regiunea Murmansk. Vladimir Evmenkov, de 47 de ani, s-a intoxicat cu monoxid de carbon în timpul evacuării.

3 persoane au arsuri de până la 15% pe suprafața corpului, dar și pe căile respiratorii. Acestea vor fi tratate la Centrul Național de Chirurgie ”A.V.Vişnevski”.

UPDATE 21:30 Conform agenției de presă TASS, 13 persoane și-au pierdut viața, iar 6 au fost rănite. Însă acest raport nu e final pentru că au sunt și pasageri dispăruți. Tot TASS, citând membri ai echipajului, a menționat că incendiul a fost declanșat de un fulger.

Știrea inițială – În seara aceasta, 5 mai 2019, aeronava Sukhoi Superjet 100 Aeroflot (RA-89098) a aterizat în flăcări la Sheremetyevo, Moscova.

Avionul decolase spre Murmansk, la 18:03 (ora locală), având planificat să opereze zborul SU1492. Imediat după decolare, piloții au solicitat aterizare în regim de urgență. Se declanșase alarma de incendiu. După cum se poate observa și în imagini, aeronava a aterizat în flăcări, în jurul orei 18:30.

sukhoi-superjet-aeroflot-flacari-moscova-distrus

Sukhoi Superjet 100 Aeroflot, în flăcări

Conform agenției de presă TASS, 11 persoane și-au pierdut viața în urma acestui accident. La bord se aflau 78 de persoane: 73 de pasageri și 5 membri ai echipajului.

Mulți dintre cei aflați la bord au reușit să se salveze, evacuarea fiind făcută pe toboganele frontale. Cu siguranță există și răniți, aceștia fiind tratați la spitalele din regiune.

O anchetă a fost deschisă în urma acestui accident. Conform oficialilor, controlorii de trafic au pierdut legătura cu aeronava Sukhoi Superjet 100 Aeroflot la FL100. Avionul a venit la aterizare fără comunicarea dintre piloți și controlori. Aterizarea s-a făcut pe pista 24 a aeroportul Sheremetyevo.

Pentru Aeroflot, acesta este primul accident fatal în ultimii 23 ani. Totodată, este primul avion pierdut în ultimii 5 ani. Flăcările au mistuit aeronava, fiind declarată daună totală. Conform autorităților, incendiul a fost stins după 45 de minute de la aterizare.

Vom reveni cu informații!

Leave A Reply

Your email address will not be published.