blank

Informaţii noi despre accidentul aviatic produs sâmbătă pe aeroportul din San Francisco (video)

0 557

Pe 6 iulie, la ora 11:28 (ora locală), un Boeing 777 Asiana Airlines a lovit digul din capătul pistei 28L, a aeroportului din San Francisco, şi a deraiat în afara acesteia. Aeronava opera zborul 214, pe ruta Seul – San Francisco şi transporta 307 persoane (16 membri ai echipajului şi 291 de pasageri). În urma accidentului, 2 persoane au decedat, 182 de persoane au fost rănite şi 123 de persoane au scăpat fără leziuni.

Despre accident, Airlines Travel a publicat câteva articole pe care vă invit să le citiţi:

Evacuarea pasagerilor din aeronava Boeing 777-200ER Asiana Airlines (video)
Zborul 214 Asiana Airlines şi ratarea aterizării avionului Boeing 777-200ER pe pista 28L a aeroportului din San Francisco (foto / video)
UPDATE: Un Boeing 777-200ER Asiana Airlines a ratat aterizarea pe aeroportul din San Francisco (foto/video)

Ancheta este în desfăşurare şi este condusă de Deborah Hersman, preşedinte NTSB (National Transportation Safety Board). Mai jos aveţi informaţii noi oferite de anchetatori, dar şi de personalul de cabină.

Lee Yoon Hye, şefă de cabină pe aeronava Boeing 777 Asiana Airlines, a făcut primele declaraţii în faţa jurnaliştilor.

(sursa video: CNN)

Lee Yoon Hye

Aceasta lucrează de 18 ani ca însoţitor de bord la Asiana Airlines, dar sâmbătă i-au fost testate cu adevărat aptitudinile. Cu toate că era rănită, Lee Yoon Hye a participat la evacuarea pasagerilor şi a fost ultima persoană care a părăsit aeronava.

Urmărind imaginile de mai jos, ne dăm seama că situaţia putea fi şi mai tragică. Din avion nu a rămas mare lucru. Acesta a ars în proporţii foarte mari, plus că se pot observa resturi ale aeronavei împrăştiate pe pistă şi pe zona în care a deraiat.

(sursa video: NTSB)

Comparaţie pante aterizare zbor 214 Asiana Airlines
comparatie_panta_aterizare_4_5_6_asiana

Piloţii au fost audiaţi de NTSB. Aşa cum am mai scris, la manşa avionului se afla pilotul Lee Kang-Gook cu 9793 ore de zbor pe aeronave de tip Boeing 737, 747 şi Airbus A320, inclusiv 43 de ore pe Boeing 777. Pe scaunul din dreapta era Lee Jeong-min, cu 12842 ore de zbor, inclusiv 3220 ore pe Boeing 777.

În timpul aterizării, pilotul Lee Kang-Gook era asistat de pilotul Lee Jeong-min, cel din urmă fiind la primul zbor de pilot-instructor. Din declaraţiile piloţilor, reiese că aceştia şi-au dat seama că zboară prea jos şi au încercat să redreseze avionul pe verticală, dar şi pe orizontală în funcţie de mediana pistei. În tot acest timp, ei au setat viteza aeronavei la 137kt (254km/h) şi au activat autothrottles pentru menţinerea vitezei. Din cauze necunoscute încă, A/T nu a menţinut viteza dorită. Datele înregistrate de FDR (Flight Data Recorder) (una dintre cutiile negre ale aeronavei) arată o viteză mult mai mică.

Audierile şi cercetările vor continua şi în zilele următoare. Vom reveni cu informaţii!

Leave A Reply

Your email address will not be published.