Grecia refuză să impună restricții de călătorie pentru SUA

0 422

Autoritatea Aviației Civile din Grecia (CAA) a anunțat că actualul NOTAM care reglementează intrarea aeronavelor pe teritoriul elen a fost prelungit cu încă o săptămână, până pe 10 septembrie. Extinderea NOTAM nu a exclus totuși Statele Unite de pe lista țărilor ale căror rezidenți sunt eligibili să intre în Grecia în scopuri neesențiale, în ciuda recomandării UE de a interzice de la intrarea călătorilor din SUA, din cauza creșterii numărului de cazuri.

De fapt, noul NOTAM a inclus doar o nouă țară – Taipei – în lista țărilor ai căror rezidenți au voie să intre. Nicio țară nu a fost exclusă. Astfel, odată cu extinderea NOTAM, eligibili pentru a intra în Grecia rămân cetățeni ai UE și ai spațiului Schengen, soții și persoanele cu care au un acord de conviețuire, precum și copiii minori.

Eligibili pentru a intra – din țări terțe – sunt doar rezidenți permanenți din următoarele state: Australia, Macedonia de Nord, Emiratele Arabe Unite, Statele Unite ale Americii, Regatul Unit, Israel, Canada, Belarus, Noua Belarus, Bahrain, Bahrainul de Sud, Qatar, China, Kuweit , Ucraina, Rusia, Arabia Saudită, Serbia, Singapore, Bosnia și Herțegovina, Muntenegru, Albania, Japonia, Liban, Azerbaidjan, Armenia, Iordania, Moldova, Kosovo și Taipei.

Toți pasagerii vor fi supuși unui test rapid la sosirea în Grecia.

Toți călătorii care ajung în Grecia sunt obligați să completeze formularul de localizare a pasagerilor înainte de călătorie și fie să fie complet vaccinați împotriva COVID-19, fie să prezinte un document care să ateste că au fost infectați cu COVID-19 în ultimele șase luni. Testele negative sunt, de asemenea, acceptate dacă a fost efectuat în ultimele 72 de ore sau un test rapid efectuat cu 48 de ore înainte de sosirea în Grecia.

Grecia nu este singura țară din UE care a refuzat să impună o interdicție de intrare pentru călătorii din SUA, deoarece anterior, Croația a menționat că nu va face așa ceva, în ciuda recomandării Consiliului UE. Nici Islanda nu a impus nicio interdicție de intrare pentru rezidenții SUA, menționând că recomandarea consiliului nu este obligatorie și este de latitudinea statelor membre să decidă dacă vor să o aplice sau nu.

Pe de altă parte, printre țările care au interzis deja intrarea rezidenților SUA se numără Norvegia, Italia, Bulgaria, Olanda și Suedia.

Leave A Reply

Your email address will not be published.