Croația nu va impune restricții suplimentare pentru turiștii americani

0 84

Croația va continua să permită celor care călătoresc din SUA să intre pe teritoriul croat, în ciuda recomandării Uniunii Europene de a impune măsuri mai stricte turiștilor din SUA din cauza ratelor crescute de infecție cu COVID-19.

Într-o întâlnire a miniștrilor de interne care a avut loc la Bruxelles, ministrul croat, Davor Božinović, a declarat că țara sa nu va urma recomandările UE de data aceasta. „Aceasta este o recomandare. Au mai existat situații în care Croația nu a respectat recomandările UE, așa că atunci când vine vorba de cetățenii americani, nici de data aceasta nu se va întâmpla. Știm că americanii vin mai ales la noi ca turiști, ceea ce înseamnă că au îndeplinit toate condițiile epidemiologice pentru a veni”, a spus Božinović.

UE a recomandat, de asemenea, să se aplice reguli mai stricte la sosirile din Israel, Kosovo, Muntenegru și Macedonia de Nord, deoarece țările au cunoscut recent o creștere semnificativă a ratelor de infecție.

În prezent, călătorii americani care ajung în Croația trebuie să prezinte rzultatul negativ al unui test PCR sau antigen care să fi fost efectuat cu maximum 72 de ore înainte de plecare. Dacă un astfel de test nu poate fi furnizat, călătorii sunt obligați să efectueze un test PCR sau antigen la sosire, pe cheltuiala proprie, și să se autoizoleze până la obținerea rezultatului.

Dacă testul nu poate fi efectuat, călătorul va sta în carantină pentru o perioadă de zece zile. Cu toate acestea, aceste reguli nu se aplică celor care au fost complet vaccinați împotriva virusului sau celor care pot oferi un certificat de recuperare.

Italia este prima țară care a stabilit restricții mai drastice pentru călătorii care vin din SUA. Aceștia sunt obligați să prezinte rezultaul negativ al unui test PCR sau cu antigen care să fi fost efectuat înainte de a ajunge în Italia și să completeze un formular digital. Pentru cei care nu sunt vaccinați, autoritățile italiene solicită ca, pe lângă aceste măsuri, călătorii să stea în carantină pentru o perioadă de cinci zile și să efectueze un test PCR sau cu antigen în ultima zi de izolare.

Belgia și Germania impuseseră deja cerințe stricte pentru călătorii din SUA, cu câteva zile înainte de recomandările UE.

Croația și SUA au relații diplomatice foarte strânse, acestea din urmă nominalizând Croația pentru programul de exonerare de viză, un program care permite croaților să intre în SUA în scopuri de turism sau de afaceri fără a avea nevoie de viză.

Statele Unite a raportat putin peste 120.000 de cazuri pozitive cu COVID-19 și 744 de decese în ultimele 24 de ore. Pe de altă parte, Croația, care are o populație de peste zece milioane, a raportat 4 decese legate de Coronavirus și 805 de cazuri de infectare în ultimele 24 de ore, dezvăluie OMS.

Leave A Reply

Your email address will not be published.