Uniunea Europeană va elimina Statele Unite de pe lista țărilor terțe sigure epidemiologic

0 510

Doi oficiali din cadrul Uniunii Europene au confirmat pentru Reuters că luni se va lua decizia de a elimina de pe lista țărilor terțe sigure epidemiologic un total de șase țări, inclusiv Statele Unite.

Eliminarea de pe listă înseamnă că țările UE vor reimpună interdicția de intrare pentru călătorii din aceste țări, astfel încât aceștia să nu mai fie eligibili să intre fără restricții în scopuri neesențiale, cum ar fi turismul și afacerile.

Potrivit Reuters, decizia privind restabilirea interdicției de intrare a călătorilor din SUA a fost luată vineri, 27 august, dar va fi anunțată oficial luni, 30 august. Lista completă a țărilor afectate este următoarea:

  • Israel
  • Kosovo
  • Liban
  • Muntenegru
  • Macedonia de Nord
  • Statele Unite

În SUA, care înregistrează 328,2 milioane de locuitori, au fost detectate un total de 38 158 495 de cazuri de COVID-19 de la începutul pandemiei, dintre care 169 512 de noi cazuri au fost raportate în ultimele 24 de ore, arată datele Organizației Mondiale a Sănătății.

În timp ce Israelul, care până acum a vaccinat aproximativ 80% din populația sa de aproximativ 9 milioane de locuitori, a înregistrat 8.078 de cazuri în ultimele 24 de ore, numărul celor infectați de la începutul pandemiei depășind la 1 031 000.

Lista UE a țărilor terțe sigure din punct de vedere epidemiologic este o listă a țărilor non-UE / SEE care sunt considerate sigure pe fondul pandemiei de coronavirus datorită ratelor scăzute de infecții, iar statelor membre li se recomandă să redeschidă frontierele pentru călătorii neesențiali din aceste zone.

Lista este revizuită la fiecare două săptămâni, iar statele membre nu sunt obligate din punct de vedere legal să o aplice. Pe de altă parte, rezidenții din Andorra, Monaco, San Marino și Vatican sunt considerați rezidenți ai UE.

În prezent, lista este format din următoarele 23 de țări: Albania, Armenia, Australia, Azerbaidjan, Bosnia și Herțegovina, Brunei, Canada, Israel, Japonia, Iordania, Liban, Muntenegru, Noua Zeelandă, Qatar, Moldova, Macedonia de Nord, Arabia Saudită, Serbia, Singapore, Coreea de Sud, Ucraina, Statele Unite ale Americii.

Leave A Reply

Your email address will not be published.