Italia a devenit prima țară europeană care a anunțat restricții mai stricte pentru turiștii americani

0 359

Datorită creșterii numărului de cazurilor cu coronavirus din Statele Unite, Uniunea Europeană a eliminat SUA din țările sale aflate pe „listă sigură” pentru călătorii neesențiale și a făcut o recomandare oficială celor 27 de membri ai UE de a restabili restricțiile de călătorie pentru călătorii americani.

La 31 august 2021, Italia a devenit prima țară europeană care a anunțat restricții mai stricte pentru turiștii americani care intră în țară. Toți călătorii care au fost în SUA în ultimele 14 zile sunt supuși unor protocoale sporite înainte de a intra în Italia. Indiferent de starea lor de sănătate și statusul lor de vaccinare, ei trebuie să prezinte rezultatul negativ al unui test PCR care să fie efectuat în primele 3 zile de la momentul intrării pe teritoriul italian.

Călătorii nevaccinați trebuie să stea în carantină pentru o perioadă de cinci zile după sosirea în Italia și să fie testați din nou pentru coronavirus, chiar dacă testul inițial a fost negativ. Noile restricții sunt în vigoarea până – cel puțin – pe 25 octombrie 2021.

Aceste restricții mai stricte se aplică și călătorilor care vin din Japonia, Canada și Israel, care se confruntă acum cu un nou val de valuri coronavirus.

Călătorii care doresc să acceseze siturile arheologice, teatrele și secțiunile interioare ale restaurantelor, cafenelelor și barurilor din Italia trebuie să prezinte un „Green Pass”, care arată dovada vaccinării, dovada recuperării sau dovada unui test negativ. De asemenea, este necesar completarea un formular de urmărire a contactelor pentru ca toți turiștii să identifice clustere în caz de izbucnire a virusului.

În 2019, peste 5.6 milioane de americani au vizitat Italia. Americanii alcătuiesc cel mai mare grup de călători internaționali spre Italia și contribuie cu aproximativ 2.8 miliarde de dolari la economia italiană.

Începând cu 6 august, Certificatul Digital COVID-19 UE este obligatoriu într-o varietate de spații publice închise și aglomerate din Italia. Începând cu 1 septembrie, Green Pass-ul este necesar și în trenuri, feriboturi și avioane. Green Pass-ul este necesar inclusiv italienilor ce doresc să zboare între țările UE, ca parte a UEDCC.

Leave A Reply

Your email address will not be published.