Franța va trece la „Certificatul Digital Covid UE”, din 22 iunie

0 704

Autoritățile din Franța au anunțat că vor actualiza certificatul de vaccinare COVID-19 pentru ca acesta șă poată fi sincronizat cu „Certificatul digital COVID UE”, care este planificat să fie lansat pe 1 iulie, chiar dacă unele țări europene au început deja să emită și să accepte documentul. Astfel, Franța va trece la „Certificatul Digital Covid UE”, din 22 iunie.Conform anunțului guvernului Franței, noile certificate de vaccinare vor conține un cod QR care va funcționa cu instrumente de verificare utilizate în toate statele membre UE pentru a verifica testele COVID-19 și documentele de vaccinare emise în orice țară care face parte din Uniunea Europeana.

„Toate persoanele care au adăugat certificatele de vaccinare în aplicația franceză TousAntiCovid vor avea certificatele actualizate automat pe data de 22 iunie”, a subliniat Ministrul pentru Digitalizare, Cédric O. Cetățenii care au documentele în format fizic vor trebui să intre pe site-ul francez de asigurări de sănătate Ameli pentru a descărca o nouă versiune a certificatelor de vaccinare.

Franța va trece la „Certificatul Digital Covid UE”, din 22 iunie.

În plus, persoanelor care nu au fost complet vaccinate, li se permite să călătorească utilizând teste PCR. Certificatele de testare sunt disponibile prin intermediul site-ului guvernamental sidep.gouv.fr, iar din 22 iunie vor conține și coduri QR. Autoritățile franceze au menționat că persoanele care nu pot accesa site-ul pentru că nu fac parte din sistemul de sănătate francez ar trebui să ceară ajutor de la profesionistul din domeniul sănătății care a efectuat testul, pentru a le oferi un certificat valabil.

Austria, Bulgaria, Republica Cehă, Croația, Estonia, Danemarca, Germania, Letonia, Grecia, Polonia, Lituania și Spania sunt în prezent țările care au început să utilizeze certificatul UE, permițând ca documentele de vaccinare sau testele COVID-19 emise acolo să fie verificate și în alte țări europene. Potrivit cifrelor dezvăluite de comisarul UE pentru Justiție Didier Reynders, mai mult de un milion de cetățeni ai UE au obținut deja pașaportul UE COVID-19 de la 1 iunie.

De la începutul focarului, Franța a raportat mai mult de 621.270 de cazuri de infecție cu COVID-19, în timp ce peste 109.330 de persoane au murit, conform cifrelor publicate de Organizația Mondială a Sănătății. Guvernul francez încearcă să găsească noi modalități de a relansa sectorul turismului înainte de sezonul estival. În acest sens, din 9 iunie, Franța a redeschis granițele pentru călătorili vaccinați din 38 de țări și rezidenților celor 26 de state membre ale Uniunii Europene.

Leave A Reply

Your email address will not be published.