Germania va ridica restricțiile de călătorie pentru majoritatea țărilor, de la 1 iulie

0 2.295

Autoritățile germane au anunțat că vor ridica restricțiile de călătorie pentru majoritatea țărilor, măsuri impuse anterior din cauza situației pandemice. Decizia va intra în vigoare de la 1 iulie.Decizia a fost anunțată de Ministrul german al Afacerilor Externe, care a anunțat că ridicarea restricțiilor de călătorie va ajuta la readucerea normalității în țară, deoarece numărul cetățenilor care au fost supuși procesului de vaccinare este în creștere. Cu toate acestea, ministrul a subliniat că restricțiile vor rămâne în vigoare pentru toate țările în care variantele virusului sunt încă răspândite.

„Îmbunătățirea situației epidemiologice din Germania și din celălalte țări ale Europei, avansarea vaccinărilor și introducerea “Certificatul digital COVID UE” la 1 iulie 2021, fac călătoria mai ușoară. Prin urmare, restricțiile de călătorie vor fi ajustate de la 1 iulie”, se arată în declarația Ministerului Afacerilor Externe. În plus, a anunțat că țările care au înregistrat între 50 și 200 de cazuri de infecție la 100.000 de rezidenți, în ultimele șapte zile, nu vor mai fi considerate „zone cu incidență ridicată”.

Germania va ridica restricțiile de călătorie pentru majoritatea țărilor, de la 1 iulie.

Pe baza datelor furnizate de Ministerul Federal German de Interne, Construcții și Afaceri Interne, intrarea în Germania este permisă statelor membre ale Uniunii Europene și țărilor asociate din spațiul Schengen. În plus, la recomandarea UE, sunt permise și sosirile din câteva țări terțe.

Călătorilor din următoarele țări și regiuni li se permite să intre în Germania fără restricții: Austria (doar Jungholz și Mittelberg/Kleinwalsertal), Australia, China, Insulele Feroe, Groenlanda, Finlanda (cu excepția regiunii Päijät-Häme), Islanda, Irlanda (cu excepția regiunilor Dublin, Mid-East și Midland), Israel, Malta, Noua Zeelandă, Norvegia (cu excepția Oslo, Viken, Agder și Vestfold og Telemark), Portugalia (cu excepția Madeira și Azore), Singapore, Coreea de Sud, Spania (cu excepția Andaluziei, Aragonului, Asturias, Insulelor Canare, Cantabria, Castilla-La Mancha, Castilla și León, Cataluña, Ceuta, Extremadura, Madrid, Melilla Navarra, Țara Bascilor și La Rioja) și Tailanda.

În prezent, zonele cu variante ale virusului, țări în care mutațiile sunt răspândite pe scară largă și transmise rapid, includ Botswana, Brazilia, Eswatini, India, Lesotho, Mozambic, Malawi, Nepal, Zimbabwe, Zambia, Africa de Sud, Uruguay și Irlanda de Nord. Marea Britanie este, de asemenea, plasată pe lista zonelor cu variante de virus, ceea ce înseamnă că li se va interzice intrarea în Germania celor care vor dori să călătorească din Marea Britanie, din cauza ratelor ridicate de mutații ale COVID-19.

Până la această dată, Germania a înregistrat 3.714.969 cazuri de infecție cu coronavirus și 89.834 de decese. Țara a administrat cel puțin 60.104.411 doze de vaccin COVID-19, cu o rată de aproximativ 737.242 de doze pe zi, în ultima săptămână.

Pe de altă parte, următoarele țări ale UE sunt considerate zone cu incidență ridicată: Croația, Cipru, Estonia, Franța, Lituania, Țările de Jos, Slovenia și Suedia. Călătorii din aceste zone trebuie să se înregistreze online, să furnizeze un rezultat negativ al unui test PCR care să fi fost obținut în maximum 48 de ore de la sosire și să rămână auto-izolați timp de zece zile. În plus, li se permite să intre în Germania numai cu un motiv urgent.

Persoanele care călătoresc în Germania după ce au stat mai mult de zece zile într-una din zonele unde se regăsesc variantele de virus, trebuie să prezinte un rezultat negativ al unui test PCR care să nu fie mai vechi de 72 de ore, dovada vaccinării sau dovada recuperării. Certificatul de testare este recunoscut dacă este disponibil în germană, engleză, franceză, italiană sau spaniolă. Pentru persoanele vaccinate, certificatul de vaccinare este recunoscut în aceleași limbi. Dozele de vaccin aprobate de Germania includ Comirnaty/Pfizer, Moderna, Vaxzevria și Johnson & Johnson Janssen.

Leave A Reply

Your email address will not be published.