Avion intarziat? Zbor anulat? >>Solicita acum despagubiri<< pentru zborul
intarziat sau anulat! Poti obtine pana la 600€!

FAA a autorizat revenirea aeronavelor Boeing 737 MAX în serviciul operațional

0 581

Astăzi, 18 noiembrie 2020, așa cum vă anunțam încă din 10 noiembrie, FAA a autorizat revenirea aeronavelor Boeing 737 MAX în serviciul operațional.

Administratorul FAA, Steve Dickson, a semnat astăzi un ordin care deschide calea aeronavelor Boeing 737 MAX spre reluarea zborurilor comerciale. După 20 de luni și după un amplu proces cuprinzător și metodic de revizuire și reevaluare, aeronavele 737 MAX primesc liber la zbor.

În această perioadă, angajații FAA au lucrat intens pentru a identifica și a remedia toate problemele de siguranță întâlnite la familia de avioane 737 MAX. În plus, administratorul FAA s-a implicat direct în procesul de reevaluare, pilotând un Boeing 737 MAX.

Vă reamintim că 2 avioane 737 MAX s-au prăbușit din cauza unor probleme tehnice, ceea ce a dus la pierderea a 346 de vieți omenești, pasagerii și echipajele zborurilor Lion Air 610 și Ethiopian Airlines 302.

Pe lângă anularea restricțiilor , FAA a publicat o directivă de navigabilitate care specifică ce modificări trebuie făcute înainte ca aeronavele 737 MAX să revină în serviciul operațional. A emis o notificare de navigabilitate către Comunitatea Internațională (CANIC) și a publicat cerințele de instruire MAX.

Totodată, companiile aeriene care și-au parcat avioanele 737 MAX trebuie să ia măsurile necesare de întreținere pentru a le pregăti să zboare din nou.

Proiectarea și recertificarea acestui avion au inclus un nivel fără precedent de analize colaborative și independente de către autoritățile aeronautice din întreaga lume.

După revenirea avioanelor 737 MAX în serviciul operațional, FAA va continua să colaboreze îndeaproape cu partenerii din aviația civilă pentru a evalua eventualele îmbunătățiri suplimentare pentru aeronavă.

Pentru cei interesați și pasionați, mai jos aveți toate documentele emise de FAA în data de 18 noiembrie 2020, toate având legătură cu familia de avioane 737 MAX.

Familia de avioane Boeing 737 MAX a primit liber la zbor

Leave A Reply

Your email address will not be published.