Bamboo Airways a obținut aprobarea pentru a opera zboruri între Vietnam si SUA.

0 523

Bamboo Airways a primit aprobarea Departamentului de Transport al SUA pentru a opera zboruri directe între Vietnam și SUA. Pentru aceste curse, compania aeriană va utiliza aeronavele Boeing 787-9 Dreamliner.Pe 6 noiembrie, Bamboo Airways a primit oficial “Foreign Air Carrier Permit” de la Departamentul de Transport al SUA (USDOT). Astfel, compania aeriană low-cost va putea opera curse de pasageri, cargo și poștă între Vietnam și SUA.

Acest permis a fost obținut cu o condiție. Compania aeriană vitenameză va trebui să își deschidă cel puțin o bază în SUA. Piața are un mare potențial deoarece sunt peste 700 de mii de pasageri ce călătoresc anual între cele 2 țări. De asemenea, nu există nicio altă companie aeriană care să efectueze zboruri directe între Vietnam și America.

Bamboo Airways va efectua curse directe între Vietnam și SUA.

Conform acestei licențe, Bamboo Airways este autorizată să opereze zboruri non-stop între aeroporturile importante din Vietnam (Hanoi și Ho Chi Minh City) către toate aeroporturile internaționale din SUA.

Bamboo Airways are în plan ca primele zboruri să fie către Los Angeles sau San Francisco. În funcție de evoluția pandemiei din SUA, dar și de cerințele din piață, Bamboo Airways estimează că primele curse vor putea fi operate spre sfârșitul anului 2020 sau începutul anului 2021.

Pentru aceste curse, compania aeriană va utiliza aeronavele Boeing 787-9 Dreamliner: 28 de locuri la Business Class, 35 de locuri la Premium Economy și 211 locuri la Economy Class. În prezent, Bamboo Airways are o flotă compusă din 21 de aeronave Airbus A320, Airbus A321 și Boeing 787-9.

Leave A Reply

Your email address will not be published.