FAA va ridica restrictia de zbor pentru Boeing 737 MAX

0 786

Administrația Aviației Federale (FAA) se află în etapele finale de revizuire a modificărilor propuse pentru Boeing 737 MAX. Administratorul FAA, Steve Dickson, a declarat pentru Reuters că urmează să ridice ordinul de reținere la sol a aeronavei începând cu data de 18 noiembrie.

Boeing a remediat problemele de siguranță ale modelului 737 MAX, probleme care au cauzat 2 accidente aviatice care au ucis 346 de persoane.

737 MAX va putea reveni în zbor din 18 noiembrie 2020.

Această permisiune de zbor ar fi un pas major în recuperare producătorului Boeing. Compania este cufundată în cea mai gravă criză financiară din istorie, din cauza reținerii la sol a celui mai vândut avion din 2019, la nivel mondial.

Southwest Airlines, cel mai mare operator de avioane 737 MAX din lume, a declarat că va dura câteva luni pentru a se conforma cerințelor FAA și că nu intenționează să programeze zboruri cu aeronava mai devreme de al doilea trimestru al anului 2021.

Reținerea la sol a acestor aeronave a costat miliarde de dolari. Companiile aeriene vor trebui să asigure actualizarea software-ului și un nou antrenament pentru piloți. Acest proces va dura cel puțin 30 de zile.

Pe măsură ce pandemia de coronavirus a agravat criza MAX, Boeing a redus producția și a concediat mii de angajați. Au fost sistate negocierile cu companiile aeriene pentru livrarea a aproximativ 450 de avioane 737 MAX deja fabricate.

Boeing a refuzat să comenteze informațiile speculate de presa internațională.

Leave A Reply

Your email address will not be published.