blankblank

Accident aviatic zborul JT610: un Boeing 737 MAX 8 Lion Air s-a prăbușit în mare

Începem săptămâna cu o veste tristă. S-a confirmat prăbușirea unui Boeing 737 MAX 8 Lion Air, care opera zborul JT610. Accidentul aviatic s-a petrecut la scurt timp de la decolarea aeronavei din Jakarta.

2 1.473

Debutul acesta de săptămână vine cu o veste tristă pentru lumea aviației. S-a confirmat prăbușirea unui Boeing 737 MAX 8 Lion Air, care opera zborul JT610. Accidentul aviatic s-a petrecut la scurt timp de la decolarea aeronavei din Jakarta. Zborul era operat spre Pangkal Pinang, principalul oraș din Insulele Bangka Belitung.

Controlorii de trafic au pierdut legătura cu aeronava la scurt timp de la decolare, mai exact la 13 minute. Sunt voci care spun că pilotul ar fi cerut să revină la Aeroportul Soekarno-Hatta din Jakarta.

Accident aviatic zborul JT610

Oficialii responsabili cu căutarea avionului au declarat că acesta s-a prăbușit în ape adânci de 30-40 de metri. Mai multe echipe caută rămășițele avionului, model 737 MAX 8. Au fost prezentate câteva imagini de la bordul unui remorcher, în care sunt văzute mai multe resturi.

La o conferință de presă, care a avut loc imediat după producerea accidentului, oficialii au menționat că la bord s-ar afla 178 de adulți, un copil, 2 infanți și 8 membri ai echipajului. Cu toate acestea, există rapoarte contradictorii cu privire la numărul de persoane aflate la bord. În prezent încă nu este clar dacă sunt supraviețuitori.

Boeing 737 MAX 8 Lion air prabusit

Aeronava prăbușită este model Boeing 737 MAX 8, indicativ PK-LQP. A fost fabricată în 2018 și livrată către Lion Air pe 13 august. Este un model cu un singur culoar, dedicat zborurilor scurte și medii. Propulsia este asigurată de 2 motoare CFMI LEAP-1B. Într-o configurație cu o clasă, poate transporta până la 210 pasageri.

Acesta este primul Boeing 737 MAX prăbuşit.

Revenim cu informatii!

Leave A Reply

Your email address will not be published.