blank

Coronavirus: Traficul aerian de pasageri a scăzut cu peste 70% la Aeroportul Otopeni, București

0 1.316

Așa cum am menționat în mai multe rânduri, pandemia de Coronavirus (COVID-19) a afectat întreaga planetă. Oamenii nu mai calătoresc, turismul este la pământ, companiile aeriene suspendă zborurile pe perioade 14 zile și chiar mai mult. Se iau măsuri drastice pentru a stopa răspândirea virusului. Sănătatea pasagerilor și a echipajelor este mai importantă. De fapt sănătatea tuturor este cea mai importantă. Sănătoși să fim, vom călători după ce trece pandemia.

Inevitabil, noul Coronavirus a ajuns și în România, iar turismul și aviația comercială sunt cele mai afectate industrii. Dacă nu mai sunt zboruri, au de suferit și aeroporturile.

Traficul aerian de pasageri a scăzut cu peste 70%

Traficul a scăzut foarte mult la Aeroportul Internațional ”Henri Coandă” Otopeni, București. Conform domnului Valentin Iordache, purtătorul de cuvânt al Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti (CNAB), pe 17 martie 2020 au fost aproximativ 8000 de pasageri. Comparativ cu cei 37 000 de pasageri înregistrați pe 17 martie 2019, scăderea e de 70%-75%. Și cu siguranță numărul pasagerilor va continua să scadă în perioada următoare.

Începând de astăzi, 18 martie 2020 (ora 18:00), vor fi suspendate toate zborurile dintre România și Spania. Din București, săptămânal erau 55 de zboruri spre destinațiile din Peninsula Iberică.

Dar nu numai aceste zboruri au dus la scăderea numărului de pasageri, ci și faptul că multe companii aeriene și-au suspendat activitatea.

📌Începând cu 21 martie, toate aeronavele Blue Air vor ramane la sol până la ridicarea stării de urgență decretate în România.
📌Compania TAROM își diminuează actvitatea începând cu data de 21 martie.
📌Compania Austrian Airlines suspendă toate zborurile începând cu 19 martie 2020 (până la 28 martie 2020).
📌LOT Polish Airlines a suspendat toate zborurile internaționale până pe 25 martie 2020.
📌Compania Air Moldova a suspendat toate zborurile până la 1 aprilie 2020 (cu posibilitatea extinderii restricțiilor).
📌Compania airBaltic a suspendat toate zborurile până pe 14 aprilie 2020.

❗️Revenim cu rugămintea să acordați atenție tuturor informațiilor comunicate de către reprezentanții companiilor aeriene fie prin intermediul paginilor oficiale de Facebook, fie prin intermediul website-urilor. Echipa AirlinesTravel.ro adună toate informațiile din surse sigure, oficiale și le publică sub tag-ul Coronavirus – informații despre zboruri, aviație și turism.

În cazul în care călătoria dumneavoastră a fost afectată, vă adresăm rugămintea să luați legătura cu operatorii aerieni. Pe site-ul Aeroportului Henri Coandă, la sectiunea Companii aeriene, este disponibilă lista companiilor care operează la București, precum și datele acestora de contact. De asemenea, puteți contacta companiile aeriene prin intermediul datelor de contact furnizate pe site-urile acestora.

Leave A Reply

Your email address will not be published.