blank

Coronavirus: Norvegia trimite 200 de români, fără adăpost, în România

0 2.774

Autoritățile din Oslo au anunțat că vor repatria 200 de români fără adăpost. Un zbor charter (încă nu au spus compania aeriană) va fi operat pe direcția Norvegia – România pentru a repatria 140 de persoane fără adăpost din minoritatea romă. Zborul charter este organizat de autoritățile din Oslo alături de Crucea Roșie și Armata Mântuirii și a fost anunțat de primarul orașului, Raymond Johansen.

Zborul va decola miercuri de la Aeroportul Oslo Gardermoen, având ca destinație finală București. Într-un comunicat de presă, autoritățile din Oslo au menționat că mai multe grupuri de români, care stăteau pe străzile orașului, mulți dintre ei încă din 2007, au solicitat să se întoarcă în satele și orașele de proveniență pentru a fi aproape de familiile lor. Aceștia se tem pentru sănătatea lor din cauza pandemiei cu noul Coronavirus.

Decizia de a pregăti un zbor charter vine la câteva zile după ce autoritățile locale din Norvegia au trimis un autobuz cu 63 de romi către România. Există confirmarea că acesta a ajuns la destinație. Însă, în acest moment transportul terestru nu mai este o opțiune.

Leave A Reply

Your email address will not be published.