Construirea Aeroportului Beijing Daxing va fi finalizată în această lună

0 883

Construirea Aeroportului Beijing Daxing va fi finalizată în această lună. Noul aeroport al Beijingului, care a costat peste 13 miliarde de dolari, se pregătește să-și deschidă porțile.Noul Aeroport Beijing DaxingZaha Hadid a fost conceput de Dame Zaha Hadid, o arhitectă cu dublă cetățenie, irakiană și britanică.  Aceasta a decedat pe 31 martie 2016.

Constuirea noului Aeroport Internațional Beijing Daxing a demarat pe 26 decembrie 2014. După 4.5 ani, construirea acestuia se apropie de final.

Construirea Aeroportului Beijing Daxing se apropie de final

Beijing Daxing va avea cel mai mare terminal din lume, acesta fiind întins pe o suprafață de 670.000 mp. Toată suprafața aeroportului va fi de 18 kilometri pătrați. PEste 20 000 de oameni au fost evacuați pentru a se putea realiza acest proiect grandoman.

În prima fază, noul aeroport va suporta între 45 și 72 de milioane de pasageri. În faza finală, plănuită să se incheie în 2025, Aeroportului Beijing Daxing va putea fi tranzitat de peste 100 de milioane de pasageri.

Proiectul inițial cuprindea 8 piste pentru traficul aerian civil și 1 pistă pentru operațiuni militare. Însă proiectul aprobat a avizat construirea a 6 piste pentru operațiuni civile și o pistă pentru operațiuni militare. Însă debutul operațional se va face doar pe 4 piste.

Primele zboruri vor fi operate de China Eastern Airline

Aeroportului Beijing Daxing va fi legat de Beijing, dar și de orașele din împrejurimi, prin intermediul a 2 autostrăzi cu 8 benzi și o linie rapidă feroviară. Plus curse operate cu autocare, taxiuri și alte servicii de transport.

Conform planului, primele zboruri ar trebui să fie operate din / spre Aeroportului Beijing Daxing în septembrie 2019. Să sperăm că nu vor exista amânări cauzate de diferite probleme. Primele zboruri vor fi operate de compania aeriană China Eastern Airlines.

Din experiența ultimilor ani, majoritatea aeroporturilor noi au avut parte de amânări din diferite motive. Aeroportul Berlin Brandenburg a fost cel mai mare eșec ingineresc. După 10 de ani de întârzieri, Berlin Brandenburg își va deschide porțile în 2020 (2021). Dacă nu apar alte probleme.

Avem și situația pozitivă – Istanbul New Airport / Noul Aeroport Istanbul. Acesta a fost inaugurat pe 29 octombrie 2018, în prezența președintelui Recep Tayyip Erdogan. Însă marea mutare a operațiunilor de la Aeroportul Ataturk la Noul Aeroport Istanbul s-a făcut în zilele de 5 și 6 aprilie 2019. Istanbul New Airport – scurt istoric, prezentare și cifre.

Leave A Reply

Your email address will not be published.