blank

Aeroportul Berlin Brandenburg Willy Brandt (BER) se va deschide în 2020

Venim cu vești bune din partea consiliul de supraveghere al Aeroportului Berlin Brandenburg Willy Brandt (BER). Noul termen de deschidere a fost stabilit pentru octombrie 2020.

0 1.454

Berlin Brandenburg Willy Brandt (BER), vestitul aeroport al Berlinului, își va deschide porțile din octombrie 2020. Să sperăm!

Despre Berlin Brandenburg Willy Brandt (BER) v-am tot scris din 2012 și până în prezent. Inițial trebuia inaugurat în 2010, dar problemele s-au ținut lanț și iată că noul termen împinge întârzierea la 10 ani. Inevitabil, pierderile sunt uriașe.

Berlin-Brandebourg-terminale

Berlin Brandenburg Willy Brandt (BER)

La reuniunea din 18 decembrie 2017, Consiliul de Supraveghere al Flughafen Berlin Brandenburg GmbH (FBB) a aprobat raportul executiv pentru planificarea punerii în funcțiune a BER în octombrie 2020.

Pe lângă aspectele legate de programul de construcție, au fost discutate și aspecte legate de finanțare. FBB va utiliza toate opțiunile disponibile pentru finanțarea prin acțiuni și datorii, iar Consiliul de Supraveghere va fi informat cu privire la sumele necesare la următoarea reuniune din martie 2018.

Secretarul de stat și președintele Consiliului de supraveghere, Rainer Bretschneider, a declarat că este convins de valabilitatea planificării actuale.

Nu este prima dată când a fost anunțată o dată de deschidere a aeroportului BER, care trebuia să înlocuiască Tegel și Schönefeld (acesta din urmă fiind inclus în proiect).

Planificată inițial în 2010, inaugurarea aeroportului a fost amânată până la 3 iunie 2012, apoi la 17 martie 2013, apoi în 2014 și lista poate continua :).

Și bugetul s-a triplat comparativ primele estimări. Când va fi inaugurat, Berlin Brandenburg Willy Brandt (BER) va fi al 3-lea aeroport din Germania, după Frankfurtului și Münchenului. Va avea o capacitate inițială de 27 de milioane de pasageri pe an.

Leave A Reply

Your email address will not be published.