blankblank

Pe 5 și 6 aprilie, ”Marea Mutare” între Aeroportul Ataturk și Noul Aeroport

0 1.266

În zilele de 5 și 6 aprilie, mai exact pe durata a 45 de ore, toată logistica de la Aeroportul Internațional Ataturk va fi mutată la Noul Aeroport din Istanbul.

Marea Mutare”, cum a fost numit acest proces, a debutat pe 5 aprilie, la ora 03:00. Conform planului, pe 6 aprilie, la ora 23:59, tot procesul de mutare ar trebui încheiat.

Marea Mutare

Turkish Airlines, transportatorul național al Turciei, care a avut baza la
Aeroportul Internațional Ataturk, va trebui să mute echipamente în greutate totală de 47 000 de tone. Vorbim de 10 000 de piese, bine etichetate, care vor fi transportate cu ajutorul a 707 camioane. La Marea Mutare vor contribui peste 1800 de persoane.

Cele peste 700 de camioane vor parcurge acumulat peste 400 000 de kilometeri între cele 2 aeroporturi, ceea ce înseamnă ocolul Pământului de 10 ori.

Pe durata procesului de relocare, drumurile dintre cele 2 aeroporturi vor fi închise traficului general, lăsând cale liberă camioanelor de mare tonaj.

Va exista și o perioadă de 12 ore în care nu vor fi operate zboruri cu pasageri pe cele 2 aeroporturi. Ultimul zbor Turkish Airlines va decola de la Aeroportul Internațional Ataturk cu destinația Singapore, la ora 02:00, pe 6 aprilie. Primul zbor Turkish Airlines va decola de la Noul Aeroport Istanbul cu destinația Ankara, la ora 14:00, pe 6 aprilie. Apoi programul operațional va crește în baza unui plan bine stabilit.

Să nu uităm că Turkish Airlines va muta întreaga flotă, care este formată din 337 de avioane, la noua casă.

După ”Marea Mutare”, codurile IATA ale celor 2 aeroporturi se vor schimba. Mai exact, Aeroportul Internațional Ataturk va primi codul ISL, în timp ce Noul Aeroport al Istanbulului va primi codul IST.

După 6 aprilie, Aeroportul Internațional Ataturk va fi închis traficului regulat de pasageri. Va fi deschis doar zborurilor cargo, tehnice și VIP.

Leave A Reply

Your email address will not be published.