Istanbul New Airport a fost inaugurat de Recep Tayyip Erdogan (Video)

Pe 29 octombrie 2018, a avut loc mult așteptata inaugurare a celui mai mare aeroport din Turcia - Istanbul New Airport.

0 616

Pe 29 octombrie 2018, a avut loc mult așteptata inaugurare a celui mai mare aeroport din Turcia – Istanbul New Airport. La ceremonia de deschidere a participat președintele Turciei – Recep Tayyip Erdogan, dar și înalți demnitari.

Au fost invitați numeroși lideri din Balcani și Asia Centrală, emirul Qatarului Sheikh Tamim bin Hamad Al Thani, dar și controversatul președinte sudanez Omar al-Bashir. Cel din urmă a fost condamnat de Curtea Penală Internațională pentru genocid.

Recep Tayyip Erdogan a inaugurat Istanbul New Airport

Istanbul New Airport se dorește a fi un mare hub la intersecția a 3 mari continente Europa, Asia și Africa. Este un proiect megaloman, care s-a dezvoltat sub atenta supraveghere a președintelui Recep Tayyip Erdogan.

Și nu întâmplător, noul aeroport al Istanbulului a fost inaugurat de Ziua Națională a Turciei. Totodată, noul aeroport a primit numele Istanbul pentru că este un simbol al Turciei.

aterizare-a340-erdogan

Însă trebuie menționat faptul că Istanbul New Airport nu poate susține încă traficul aerian de pe Ataturk. Până pe 29 decembrie 2018, Turkish Airlines va opera zboruri zilnice spre 5 destinații interne și internaționale: Ankara, Antalya, Baku, Ercan și Izmir.

Planul e ca toate zborurile să fie mutate de la Ataturk pe Istanbul New Airport în perioada 29 decembrie – 31 decembrie 2018. Urmând ca de la 1 ianuarie 2019, Turkish Airlines să opereze toate zborurile de la noul aeroport.

Leave A Reply

Your email address will not be published.