Condor primește o linie de credit de 550 milioane de EURO de la guvernul german

0 353

Condor, fostă filială a grupului Thomas Cook, a anunțat că va primi 294 milioane de euro de la guvernul german. Banii sunt necesari pentru a păstra compania Condor pe linia de plutire în vremea crizei COVID-19.

Ajutorul guvernamental vine după ce Condor se confruntă cu a doua problemă financiară în jumătate de an „fără vina sa”, după cum spune CEO-ul companiei aeriene.

Diferența până la 550 de milioane de euro va fi folosită pentru refinanțarea creditul anterior al Condor.

„Condor va primi un împrumut de 294 de milioane de euro ca ajutor în vremurile pandemiei de coronavirus, precum și 256 de milioane de euro pentru a refinanța în totalitate împrumutul pe care l-a primit compania după falimentul Thomas Cook”.

Ralf Teckentrup, CEO al Condor, a declarat că operatorul aerian Condor este o companie sigură, sănătoasă din punct de vedere financiar și profitabilă. Doar că a avut 2 ghinioane în 6 luni – falimentul Thomas Cook și criza pandemiei de COVID-19.

În ianuarie 2020, Polish Aviation Group (PGL), proprietarul LOT Polish Airlines, a anunțat achiziția Condor pentru aproximativ 300 de milioane de euro. Cu toate acestea, în urma pandemiei coronavirusului și a crizei ulterioare, compania poloneză s-a retras din acord și a renunțat să mai preia Condor.

La sfârșitul lunii martie 2020, Condor a solicitat 200 de milioane de euro suplimentar pentru ajutor de stat.

De la izbucnirea pandemiei de coronavirus, Condor a operat în principal zboruri de marfă cu echipamente medicale în Germania, zboruri de repatriere și zboruri speciale. De exemplu, Condor transportă „mii” de lucrători sezonieri din România în Germania.

Leave A Reply

Your email address will not be published.