LOT Polish Airlines cumpara Condor pentru 300 de milioane de EURO

0 970

Debutul de an 2020 vine cu o veste foarte bună pentru compania aeriană germană Condor, subsidiara salvată după falimentul Thomas Cook UK. LOT Polish Airlines (Polish Aviation Group (PGL)) cumpără Condor pentru 300 de milioane de EURO. Anunțul tranzacției a fost făcut pe 24 ianuarie 2020.


Astfel, apare un nou grup airlines în Europa, care poate transporta peste 20 de milioane de pasageri anual. Focusul va fi pe piețel de bază din Germania și Polonia.

LOT deține o flotă formată din aproximativ 80 de aeronave, în timp ce Condor operează o flotă formată din 50 de avioane. Directorul general al LOT, Rafal Milczarski, a declarat că se va plasa o comandă de aproximativ 30 de avioane de la Boeing și Airbus.

LOT Polish Airlines cumpara Condor

LOT cumpara Condor

Când a falimentat Thomas Cook, compania subsidiară Condor a primit sprijin de la guvernul grman sub forma unui împrumut de 380 de milioane de euro (422 de milioane de dolari), permițându-i să fie salvată.

Într-o declarație comună, oficialii Condor și Lot Polish Airlines au declarat că vor rambursa împrumutul oferit de Germania. Se așteaptă ca preluarea să fie finalizată până la finalul lunii aprilie 2020, dar doar sub aprobarea guvernamentală.

După finalizarea tranzacției, Condor, care concurează cu Lufthansa (LHAG.DE) și TUI fly (TUIGn.DE), va continua să funcționeze sub actuala sa conducere și își va păstra brandul. Angajații, clienții și partenerii Condor pot răsufla ușurați :).

Leave A Reply

Your email address will not be published.