Cumperi de la eMAG, FashionDays, elefant.ro, Libris.ro prin link-urile noastre de afiliere și ajuți la finanțarea site-ului airlinestravel.ro. Nu te costă nimic în plus, însă pe noi ne ajută să dezvoltăm acest proiect. Mulțumim!

Zboruri anulate sau întârziate? >>Solicita ACUM despagubiri<< pentru zborul întârziat sau anulat și poți primi până la 600€ despăgubire!

Condițiile de călătorie în Austria: regula 3G – testat sau vindecat sau vaccinat!

0 383

Din 22 noiembrie, Austria a impus un lockdown temporar la nivel național, ce afectează vaccinații și nevaccinații, până pe 13 decembrie, cel târziu. Au fost blocate călătoriile în scop turistic. Hotelurile nu au voie să mai primească turiști până la terminarea perioadei de lockdown.

Cu toate acestea, Austria nu a blocat granițele. Dacă veți călători din țări cu o incidență suficient de scăzută, nu veți sta în carantină. Acest lucru este valabil pentru majoritatea țărilor europene, inclusiv pentru ROMÂNIA, și pentru alte țări terțe.

Puteți intra în Austria fără carantină, dacă ați stat doar în aceste țări sau Austria în ultimele 10 zile. De asemenea, veți avea nevoie fie de un test Covid negativ, saU de o vaccinare validă, sau de o dovadă de recuperare. În cazul unui control, trebuie să prezentați un certificat medical, un rezultat al testului, un certificat de vaccinare / permis de vaccinare sau un certificat oficial / medical de recuperare în limba germană sau engleză.

Dacă nu aveți niciunul dintre aceste documente la dumneavoastră, când intrați în Austria, va trebui să faceți un test PCR sau antigen în 24 de ore.

În concluzie, dacă veți călători din România spre Austria, trebuie să demonstrați că sunteți:

  • testați – test PCR sau un certificat medical care să ateste rezultatul negativ, nu mai vechi de 72 de ore. Copiii cu vârsta de până la 12 ani nu au nevoie de test. Minorii cu vârste cuprinse între 12 şi 17 ani, care călătoresc împreună cu părinţii/adulţi din ţările menționate mai jos, printre care și România, trebuie să prezinte în absenţa unui certificat de vaccinare sau însănătoşire, rezultatul unui test negativ. Testul trebuie realizat de un laborator autorizat. Autotestele sau testele făcute acasă nu sunt valabile în scopul intrării.
  • Vaccinați – Austria acceptă toate vaccinurile aprobate de EMA (Comirnaty/Pfizer, Moderna, Vaxzevria/Astra Zeneca, Janssen). Din data de 15 august este necesară vaccinarea completă – nu mai este suficientă doar vaccinarea cu prima doză. Vaccinarea este valabilă pentru 360 de zile în Austria începând cu a 22-a zi după a doua doză pentru vaccinurile care necesită două doze. Vaccinurile care necesită o singură vaccinare, sunt valabile 270 de zile din ziua 22 după administrarea dozei unice. Dacă aveți a treia doză, a doua doză trebuie să fie la o distanța de cel puțin 120 de zile.
  • Recuperați în urma infecției cu Sars-Cov-2. Vă dă dreptul să intrați în Austria timp de 180 de zile după recuperare. Certificatul medical care atestă trecerea prin Covid-19 trebuie să fie în limba engleză sau germană.

Persoanele care călătoresc în Austria au obligația de a se înregistra electronic prin completarea documentului Pre-Travel-Clearance (PTC) doar dacă:

  • vin dintr-o țară care nu se afla pe lista țărilor cu intrare fără carantină (nu este cazul României)
  • vin fară test Covid negativ, o vaccinare validă sau o dovada de recuperare după boală și astfel nu îndeplinesc regula celor 3 dovezi explicată mai sus.

Formularul poate fi completat pentru o singură persoană, pentru o singură intrare și cel mai devreme cu 72 ore înainte de intrare. La graniță, toți cetățenii sunt obligați să prezinte PTC-ul (fie digital, fie pe suport de hârtie). Exista și excepții pentru diferite motive și situații imposibil de prezis anterior.

Tranzitul este permis fără oprire (înnoptare) pe teritoriul Austriei spre destinații din alte țări, fără aplicarea măsurii de carantină/izolare sau test COVID, în cazul în care călătoria spre ţara de destinaţie este justificată cu un document. Documente în acest sens pot fi următoarele:

  • Rezervări la hotel/tren/autobuz/avion, etc
  • Documente justificative privind domiciliul/rezidenţa/drept de şedere, proprii sau ale membrilor de familie, după caz : certificate de căsătorie, etc.
  • Contracte de muncă

În concluzie, nu sunt acceptate călătoriile în scop turistic, dar Austria nu blochează granițele. În acest context, cei ce au vacanțe rezervate nu se vor putea bucura de ele. Unitățile de cazare au înștiințat turiștii că nu vor putea fi cazați. Însă ce se întâmplă cu biletele de avion? Austrian Airlines, RYANAIR, TAROM, Wizz Air sunt companii ce au zboruri programate între România și Austria, dar nu au luat încă măsuri în privința celor ce nu vor mai putea călători. Riscă oamenii să-și piardă banii pe biletele deja rezervate?

Leave A Reply

Your email address will not be published.