Cum să te îmbraci când călătorești cu avionul! Ce haine să porți în avion pentru un zbor confortabil!

3 7.983

O vacanță începe cu drumul până la destinație. Acesta poate fi străbătut cu mașina personală, autocar, tren sau avion. Noi iubim să călătorim cu avionul și, cele mai multe dintre vacanțele noastre (city break-uri în Europa și sejururi) au pornit cu zborul. Am peste 400 de zboruri la activ și mi-am optimizat obiceiurile din călătorii, inclusiv cum să-mi pregătesc bagajul de mână, dar și cum să mă îmbrac.

Pe lângă bagaj, avem grijă să ne pregătim și ținutele pe care le vom purta pe drum. Ținem cont de vremea din destinațiile din care vom pleca și vom ajunge, dar și de mijlocul de transport folosit. În cazul de față, vorbim de zborurile cu avionul. Este foarte important să te simți confortabil pe toată durata drumului. Ține cont că trebuie să petreci ceva timp prin aeroport, treci printr-un filtru de control, apoi zborul.

Înainte de a începe să discutăm despre ținute, poate ar fi bine să știți, mai ales dacă sunteți la primul zbor, că în avion temperatura oscilează între 16 și 22-23 de grade, în funcție de presiunea setată. Însă cu siguranță vei simți temperaturi mai scăzute pentru că 99% din timp stai pe scaun, fără a face mișcare. Și acum să trecem la vestimentație, la sugestii și recomandări despre ținutele pe care ar fi bine să le porți în avion.

Ce să porți în avion pentru un zbor confortabil!

Pentru un zbor confortabil și comod trebuie să aveți o ținută la fel de comodă. Doar așa vei avea un vibe pozitiv și te vei putea bucura la maxim de vacanță. Pentru zborul cu avionul, se recomandă un stil casual, mai puțin business sau elegant, dar confortabil. Ceea ce vei citi mai jos este valabil pentru toate categoriile de pasageri, indiferent de sex și vârstă.

Încălțăminte

Încălțămintea cu talpă joasă este un must-have atunci când zbori cu avionul, indiferent de forma ei. Poți să te încalți cu o pereche de teniși, adidași, mocașini, balerini și chiar pantofi casual. Important este ca încălțările să fie bine ancorate de picior pentru a nu risca să rămâi în picioarele goale la o urgență de evacuare. Nu se recomandă șlapii sau papucii.

Fetelor, evitați pantofii cu toc cui / ascuțit pentru că o să vă doară picioarele, vă mișcați greu prin avion în cazul unei urgențe de evacuare, iar în procesul de evacuare puteți chiar perfora toboganul. Nu vreți să aveți victime pe conștiință.

Pantaloni

Este indicat să porți o pereche de pantaloni largi, lejeri, în care să te simți bine și în largul tău. Pot fi blugi, pantaloni casual, șalvari, pantaloni eleganți. Important este să eviți pantalonii mulați și strimți pentru că aceștia vă pot afecta circulația sângelui și pot influența apariția de cheaguri de sânge.

În timpul zborului, organismul este supus unei presiuni ce influențează simțurile și circulația sangvină, așa că lăsați organismul să se simtă ”liber”. Nu este indicat să porți pantaloni scurți pentru că temperaturile vor fi între 16 și 22 de grade. Nu cred că dorești să-ți simți picioarele înghețate.

Bluza / hanorac

Când vine vorba de partea superioră a corpului, ar fi bine să ai în vedere layering-ul, adică să ai mai multe articole vestimentare una peste alta. Poți avea un maiou peste care pui o bluză / tricou și apoi un hanorac / cardigan / bolerou / pulover cu fermoar. Este important ca toate acestea să fie confecționate din materiale ce-i permit organismului să respire. Totodată, acestea NU trebuie să fie foarte subțiri pentru a nu tremura :).

Eșarfă / fular

Este recomandat să ai o eșarfă / șal / fular pentru a-l pune la gât în timpul zborului. Cu cât zborul e mai lung, cu atât mai mult vei avea senzația de frig și sigur nu vrei să răcești în drum spre vacanța mult dorită.

Ține de tine cum combini articolele vestimentare astfel încât să te simți bine și confortabil. Însă sper ca micile mele ponturi, sfaturi și recomandări să te ajute în alegerea unei ținute ideale pentru zborul cu avionul.

Leave A Reply

Your email address will not be published.