Cumperi de la eMAG, FashionDays, elefant.ro, Libris.ro prin link-urile noastre de afiliere și ajuți la finanțarea site-ului airlinestravel.ro. Nu te costă nimic în plus, însă pe noi ne ajută să dezvoltăm acest proiect. Mulțumim!

Zboruri anulate sau întârziate? >>Solicita ACUM despagubiri<< pentru zborul întârziat sau anulat și poți primi până la 600€ despăgubire!

Hi Fly a operat primul zbor spre Antarctica: în premieră, un Airbus A340 a aterizat pe marele continent alb! (foto / video)

0 228

Pe 2 noiembrie 2021, Hi Fly a scris o filă în istoria aviației, zburând pentru prima dată cu un Airbus A340 în Antarctica. Căpitanul Carlos Mirpuri și echipajul său au zburat cu acest avion wide-body din Cape Town spre Antarctica și retur. Distanța de aproximativ 5000 de kilometri a fost străbătută în aproximativ cinci ore pe sens. 

În istoria aviației,, până în prezent, niciodată un A340 nu a aterizat pe o pista de gheață din Antarctica. Aeronava Hi Fly 9H-SOL A340-313HGW a fost folosită pentru a transporta un număr mic de turiști alături de oameni de știință și mărfuri esențiale către Continentul Alb. La bordul avionului au fost 23 de persoane. Pentru zborurile dus-întors, avionul a fost alimentat cu 77 de tone de combustibil.

Airbus A340-300 este un avion fiabil, confortabil, ce poate funcționa bine în aceste condiții extreme. Cele 4 motoare îl fac, de asemenea, să fie ideal pentru astfel de misiuni.

Hi Fly a operat primul zbor spre Antarctica
Hi Fly a operat primul zbor spre Antarctica

Un zbor spre Antarctica nu e simplu precum pare. Comunicarea se face cu dificultate, fără date digitalizate. La destinație nu există un turn de control, ci doar o persoană echipată cu o stație radio și care are grijă de pista de gheață. Meteorologii fac o treabă grozavă și se aterizează în Antarctica doar când vremea îndeplinește cerințele de zbor. Dar o prognoză este o prognoză, iar atunci când se zboară spre capătul lumii, piloții au nevoie de comunicarea vremii în timp real.

Hi Fly a operat primul zbor spre Antarctica
Hi Fly a operat primul zbor spre Antarctica

Pista din Antarctica are o lungime de 3000 de metri, ceea ce înseamnă că ar putea fi suficientă pentru aterizarea și decolarea avioanelor mari. Gheața are 1.4 kilometri grosime, fiind extrem de dură. Însă, pentru un indice de frânare adecvat, se fac niste canelare cu echipamente speciale.

Avionul a stat la sol mai puțin față de cele 3 ore planificate. Grație condițiilor climatice foarte bune, echipele de la sol și cele responsabile cu zborul s-au mișcare foarte bine și au facilitat decolarea mai devreme a avionului. Totul e bine când se termină cu bine.

Leave A Reply

Your email address will not be published.