Lockdown în Austria până pe 13 decembrie. Călătoriile turistice vor fi blocate!

2 2.397

Zilele trecute anunțam cu un vibe pozitiv faptul că Austria se pregătește să primească turiștii vaccinați pentru sezonul de iarnă. Iată că astăzi anunțăm cu tristețe faptul că Austria intră în lockdown și călătoriile turistice vor fi blocate până pe 13 decembrie 2021. Măsura se va aplica tuturor persoanelor, indiferent de stadiul vaccinării.Având în vedere situația actuală a pandemiei de coronavirus, guvernul austriac a anunțat lockdown temporar la nivel național. Această blocare, care începe luni, 22 noiembrie, va fi evaluată după 10 zile și este programată să se încheie cel târziu pe 13 decembrie. Călătoria în Austria în scopuri turistice nu va fi posibilă în această perioadă. Vă vom ține la curent cu detalii suplimentare de îndată ce acestea vor fi disponibile.

Nu vrem să avem un al cincilea val„, a cancelarul austriac, Alexander Schallenberg, citat de televiziunea publică ORF. „De asemenea, nu vrem nici valul șase, nici valul șapte.” El a admis că este o decizie „foarte dureroasă”.

Conform măsurilor, austriecilor li se va cere să lucreze de acasă, magazinele neesențiale se vor închide, iar școlile vor rămâne deschise pentru copiii care au nevoie de educație cu prezență fizică. Acestea vor continua până pe 12 decembrie, dar vor fi reevaluate după 10 zile.

Cum de a ajuns Austria în această situație? În primul rând din cauza procentului relativ scăzut de vaccinați, sub 65%, dar și din cauza celor ce se opun vaccinării. Inițial Austria anunțase o serie de măsuri împotriva nevaccinaților, cu un lockdown doar pentru ei aplicabil din 22 noiembrie. Pentru că au existat contestații cu privire la această măsură, autoritățile au decis să aplice lockdown la nivel național pentru toți locuitorii Austriei.

În ultimele zile, Austria a înregistrat un număr tot mai mare de persoane infectate cu noul coronavirus, ceea ce a obligat autoritățile să ia măsuri dure. Să sperăm că lucrurile vor reveni la normal după data de 13 decembrie.

Vom reveni cu informații și legat de zborurile dintre România și Austria. Știm că mulți dintre voi v-ați rezervat biletele pentru târgul de Crăciun sau pentru o sesiune de schi, dar din păcate va trebui să vă anulați planurile pe perioada de lockdown, cel puțin conform informațiilor existente în prezent. Vom vedea ce va mai fi pe viitor!

2 Comentarii
  1. Vera Mantu says

    Am rezervare cu wizzair la viena pe 26 noiembrie. Am anulat rezervarea la hotel dar nu stiu ce sa fac cu biletul de avion. Wizzair nu ar trebui sa anuleze zborurile catre Austria? Daca nu le anuleaza pierd banii…

Leave A Reply

Your email address will not be published.