blank

Companiile aeriene reacționează la cel de-al doilea lockdown din UK

0 23.918

Companiile aeriene au anulat zeci de zboruri și au solicitat sprijin guvernamental suplimentar după ce Marea Britanie a anunțat planurile de a intra într-un al doilea lockdown. Măsurile vin pentru o perioadă de o lună, în urma creșterii cazurilor de COVID-19.

Noile restricții, care intră în vigoare pe 5 noiembrie, vor interzice rezidenților din Marea Britanie călătoriile internaționale neesențiale. Rezidenții vor putea să călătorească doar pentru studii, în interes de serviciu, pentru rezolvarea problemelor legale sau în cazuri excepționale.

Restricțiile au fost stabilite inițial pentru o lună, dar miniștrii au sugerat că ar putea fi prelungite dacă răspândirea virusului nu va fi stopată. Ele se aplică atât pentru zborurile internaționale, cât și pentru cele interne.

Zborurile interne din perioada 5 noiembrie – 2 decembrie vor fi anulate  

Astfel, companiile aeriene sunt nevoite să își modifice programul zborurilor internaționale pentru perioada carantinei impuse de către Guvern. Cel mai probabil, toate zborurile interne vor fi anulate.

Ryanair a raportat pierderi de aproape 200 milioane în prima jumătate a anului fiscal, iar numărul pasagerilor a scăzut drastic, cu peste 80%, de la 86 la 17 milioane. În următorul an, compania aeriană estimează că va transporta aproximativ 38 de milioane de pasageri. Numărul poate să scadă, în funcție de evoluția virusului, dar și a restricțiilor impuse de fiecare țară în parte.

easyJet își va adapta programul operațional în conformitate cu restricțiile impuse în UK. Din păcate, anunțul făcut din scurt de autorități, obligă compania aeriană să anuleze în doar câteva zile o mare parte din numărul zborurilor programate în UK pentru luna noiembrie.

Compania aeriana Jet2 va continua să opereze zboruri internaționale. Ei au solicitat clarificări adiționale pentru a-și putea informa clienții ce doresc o vacanță în afara Marii Britanii.

TUI Airways a anunțat deja că zborurile din perioada 5 noiembrie – 2 decembrie vor fi anulate. Totodată, TUI va revizui programul operațional din Scoția și Țara Galilor în conformitate cu restricțiile impuse.

Tarom și British Airways au suspendat deja zborurile dintre București și Londra.

TOP 10 al companiilor aeriene ce operează din / spre și în Marea Britanie, în funcție de numărul locurilor disponbile în această săptămână:

British Airways197,466
Ryanair175,644
easyJet96,028
Jet238,395
TUI Airways37,607
Wizz Air24,067
Aer Lingus18,305
KLM-Royal Dutch Airlines17,770
Virgin Atlantic Airways17,047
Loganair16,879
Leave A Reply

Your email address will not be published.