Lockdown în Anglia: StayHome revine. Nu sunt permise călătoriile în scop turistic.

1 30.549

Sâmbătă, premierul britanic Boris Johnson a anunţat un set de măsuri în vederea limitării răspândirii Covid-19 în Mare Britanie. Restricţii vor fi valabile pe întreg teritoriul Angliei în intervalul 5 noiembrie – 2 decembrie 2020.

Practic, este reinstituită norma StayHome. Aceasta reduce timpul petrecut afara gospodăriilor şi suspendă o serie de activităţi, anunţă Ambasada României în Marea Britanie.

Se recomandă evitarea călătoriilor (cu mijloace de transport private sau publice) care nu sunt necesare.

🚫 Deplasările nu vor mai fi permise decât cu câteva excepții precum cele în scopul:
✅cumpărăturilor de produse de strictă necesitate;
✅îngrijirii copiilor sau educației;
✅îndeplinirii sarcinilor de serviciu (în situațiile unde activitatea nu se poate desfășura de acasă);
✅tratamentelor medicale, programări sau situațiilor de urgență;
✅exercițiilor fizice (alături de persoane din familie sau cu maxim o persoană din altă familie);
✅vizitării unor membri de familie din categoria persoanelor vulnerabile.

🚫Întâlnirile dintre persoane din familii diferite vor fi interzise atât în interior, cât și în spațiile publice, cu câteva excepții; se va menține regula distanțării sociale de 2 metri; va fi permisă vizitarea unor locuri publice precum parcurile, plajele, grădinile publice, locurile de joacă etc.

🚫Vor fi închise magazinele neesențiale și business-urile care nu sunt de strictă necesitate. Aici vor intra restaurantele și barurile, a muzeelor și sălile de spectacole (cinematografe, teatre, săli de concerte), frizeriiler, saloanele de înfrumusețare, bronzare, masaj și tatuaj.

🚫Vor fi închise, de asemenea, centrele de petrecere a timpului liber/leisure (grădini zoo, grădini botanice, cazinouri, săli de climbing, săli de fittnes, bowling, bazine de înot, terenuri de golf) centrelor de călărie), spălătoriile auto, croitoriile, agențiile de turism, casele de pariuri.

Rămân deschise:
supermarketurile și magazinele care furnizează bunuri de strictă necesitate, însă în condițiile de funcționare prevăzute de normele anti-Covid-19;
hotelurile, însă doar pentru persoanele care călătoresc în scop de serviciu;
școlile, universitățile, locurile de joacă;
o serie de servicii publice precum cele medicale, pentru furnizarea de locuri de muncă, instanțele de judecată, de evidență a populației.

Vor fi permise evenimente specifice precum înmormântările, însă doar cu participare a maxim 30 de persoane. Ceremoniile de căsătorie sau parteneriatele civile vor fi permise doar în circumstanțe excepționale.

În acest moment, zborurile nu sunt restricționate. Dar, odată ajunși în Marea Britanie, trebuie să respectați toate normele în vigoare. În continuare, Anglia, Țara Galilor, Scoția și Irlanda de Nord impun carantina de 14 zile pentru toți cei ce călătoresc din afara Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord. Nu contează mijlocul de transport folosit.

Însă din cauza acestor restricții, posibil ca numărul pasagerilor să scadă foarte mult, iar companiile aeriene vor fi nevoite să-și ajusteze programul operațional. British Airways și TAROM au suspendat zborurile dintre București și Londra, pe durata lunii noiembrie. Și companiile low-cost au făcut ajustări cu privire la programul operațional. Dacă aveți în plan să călătoriți în / din Marea Britanie, luați legătura cu operatorul aerian pentru a verifica starea zborurilor.

Leave A Reply

Your email address will not be published.