Ryanair raportează pierderi de 197 de milioane de euro în prima jumătate de an fiscal din 2020

1 485

Pe 2 noiembrie 2020, Ryanair a prezentat câteva cifre cu privire la prima jumătate de an fiscal din 2020. Pentru prima dată în 30 de ani de istorie, RYANAIR raportează pierderi semnificative.

Ryanair raportează pierderi de 197 de milioane de euro în H1

Restricțiile impuse pentru combaterea pandemiei de Covid-19 au dus la scăderea numărului de pasageri și, implicit, la scăderea veniturilor. Încasările RYANAIR s-au redus de la 5,39 miliarde de euro la 1,18 miliarde EUR, iar cheltuielile de la 4,10 miliarde euro la 1,35 miliarde euro. Astfel, compania aeriană a anunțat pierderi de 197 de milioane de euro în primele 6 luni de an fiscal din 2020 (aprilie – septembrie).

Restricțiile Covid-19 au redus numărul pasagerilor Ryanair cu 80%, de la 86 la 17 milioane

Restricțiile Covid-19 au redus numărul pasagerilor Ryanair cu 80%, de la 86 la 17 milioane. Gradul de încărcare al avioanelor a scăzut de la o medie de 96% la 72%. Aceasta a fost prima pierdere înregistrată de RYANAIR din 1990 și până în prezent.

La finalul lunii septembrie, Ryanair era una dintre companiile cele mai puternice din industrie, cu un rating de credit BBB (S&P și Fitch) și peste 4,5 miliarde de euro numerar.

Din martie, grupul RYANAIR a redus consumul de numerar prin reducerea costurilor, participând la schemele de sprijin pentru salarizare ale guvernelor țărilor din UE, anulând răscumpărările de acțiuni și amânând capitalul neesențial.

Grupul RYANAIR este bine finanțat pentru a face față crizei Covid-19 și elimină riscul de refinanțare, pe măsură ce se pregătește să ramburseze datoria la scadență în anul următor (CCFF 600 milioane lire sterline în martie și o obligațiune de 850 milioane euro în iunie 2021). Această forță financiară permite Grupului să valorifice numeroasele oportunități de creștere care sunt disponibile după Covid-19.

CEO-ul Ryanair, Michael O’Leary, a mai declarat că nu va rambursa banii aferenți zborurilor anulate din luna noiembrie, dar pasagerii vor putea să modifice datele zborurilor fără niciun alt cost adițional.

Iar estimările pentru anul fiscal 21 nu sunt prea bune. Grupul RYANAIR se așteaptă să transporte cca. 38 de milioane de pasageri în anul fiscal 21, deși această predicție ar putea fi revizuită în continuare în jos, în cazul în care guvernele UE continuă să gestioneze greșit călătoriile aeriene și să impună mai multe restricții. Grupul se așteaptă să înregistreze pierderi mai mari în H2 decât în ​​H1.

Leave A Reply

Your email address will not be published.