Compania aeriană Condor a găsit un nou acționar majoritar

0 145

În mijlocul crizei creată de pandemia de coronavirus, compania aeriană de leisure Condor, a găsit un nou acționar majoritar. Compania de administrare a activelor din Londra, Attestor Capital, va prelua 51% din acțiuni și va investi puternic în companie. Attestor va aduce un capital 450 de milioane de euro, din care 250 de milioane de euro vor fi investiți într-o nouă flotă destinată rutelor lung-curier.

Republica Federală și Statul Hesse vor să sprijine noul început renunțând la rambursarea a 150 de milioane de euro din împrumutul Kreditanstalt für Wiederaufbau (KfW) de 550 de milioane de euro, pe care Condor nu a putut să îl mai rambursese către stat. Această “achiziție” este supusă aprobării de către Departamentul Concurenței al Uniunii Europene.

Attestor Capital va investi 450 de milioane de euro si va prelua 51% din acțiuni.

După retragerea investitorului polonez PGL, Condor a fost restructurat integral în 2020. După ce a scăpat de faliment în luna decembrie, proprietarul – o companie de trust – a promis toate acțiunile sale KfW, care este o companie deținută de stat și care va rămâne inițial acționar minoritar la Condor cu 49%. Attestor Capital intenționează să preia și aceste acțiuni, la o dată ulterioară.

Numărul angajaților a scăzut cu aproximativ 800, ajungând până la 4500, în prezent. Attestor Capital a promis că niciun angajat nu va fi concediat în acest proces de preluare. Flotă Condor este formată din aproximativ 50 de avioane și ar trebui reînnoită cât mai repede posibil. Compania și-a mutat sediul de la aeroportul din Frankfurt într-o proprietate mai accesibilă din Neu-Isenburg și intenționează să ofere un program de zbor extins în această vară.

Leave A Reply

Your email address will not be published.