Compania low-cost islandeză PLAY va debuta în iunie 2021

0 534

Compania aeriană low-cost islandeză PLAY va începe operațiunile prin lansarea a șapte zboruri către orașe europene, cu un zbor de debut spre Aeroportul Londra Stansted (STN), care va avea loc pe 24 iunie 2021. PLAY are în plan zboruri spre destinașii populare europene precum Paris, Copenhaga, Alicante, Berlin și Tenerife.Compania aeriană low-cost islandeză PLAY va debuta pe 24 iunie 2021 cu o cursă spre Londra Stansted.

Noua companie aeriană low-cost islandeză PLAY va începe operațiunile cu aeronave de tip Airbus A321neo, care vor ajunge în Islanda la începutul lunii iunie 2021. Următoarele două Airbus A321neo vor fi livrate în iulie 2021. Aeronavele Airbus A321neo pot călători pe distante de 7.400 km și pot deservii între 180 și 220 de pasageri, în funcție de configurația aeronavei.

Cu o flotă formată din aeronave Airbus A321neo, compania aeriană islandeză va putea efectua operațiuni pe distanțe lungi. Noua companie aeriană a prezentat planurile de extindere peste Atlantic, dacă debutul pe piața europeană va avea succes. Noul transportator aerian intenționează să strângă până la 20 de milioane de dolari pentru a finanța astfel rutele din Europa spre Statele Unite.

PLAY va începe operațiunile cu aeronave de tip Airbus A321neo.

La 16 mai 2021, Autoritatea islandeză de transport (ITA) a acordat companiei PLAY certificatul de operator aerian (AOC), primind astfel aprobarea de a opera aeronave în scopuri comerciale. „Avem cei mai buni oameni care au demonstrat o forță extraordinară pe o perioadă de aproape doi ani. Este o lungă perioadă de timp pe care am folosit-o bine pentru a pregăti compania aeriană low-cost pentru o schimbare în turismul din Islanda. Vreau să spun acest lucru viitorilor clienți ai PLAY: așteptăm cu nerăbdare să vă întâmpinăm la bordul aeronavelor noastre moderne și eficiente”, a spus CEO-ul PLAY, Birgir Jónsson.

Leave A Reply

Your email address will not be published.