Comisia Europeană nu solicită companiilor aeriene să lase scaunul gol între pasageri.

Comisia Europeană nu solicită companiilor aeriene să lase scaunul gol între pasageri.

0 1.891

În această perioadă, cu toții am așteptat să vedem ce mai stabilește UE, Comisia Europeană, autoritățile locale și europene. Am scris și povestit despre modul în care se presupune că am putea călătorii în viitorul apropiat. Cu mască sau fără mască, cu scaun gol sau fără scaun gol?

Iată că a venit răspunsul oficial de la Comisia Europeană. În viitoarele noastre călători cu avionul, trebuie să purtăm masca pe gură și nas (așa se poartă corect o mască). Trebuie să respectăm regulile de distanțare socială, să luăm distanță de 1-2 metri față de persoanele din jurul nostru. Să respectăm regulile de igienă. Să nu ne mai îmbulzim la îmbarcare sau debarcare. Să facem check-inul de acasă, așa cum probabil deja îl faceați mulți dintre cei ce ne citiți.

Printre regulile dezbătute a fost și cea a scaunului gol la mijloc sau între pasageri. Comisia Europeană nu solicită companiilor aeriene să lase scaunul gol între pasageri. A înțeles că măsurea nu e cea mai eficientă împotriva răspândirii noului coronavirus, ba din contră. Putea fi o măsură cu efecte negative pentru aviația europeană și implicit asupra tarifelor la biletele de avion. Ceea ce avertiza și IATA!

Riscul de infectare în avion este oricum mic chiar și în condițiile actuale de zbor, fără alte reguli. Aerul din avion este filtrat, purificat și steril în proporție de 99.97%.

Acestea fiind spuse, vă dorim zboruri liniștite în viitorul apropiat.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.