Cele mai Instagramabile 10 orașe din lume în 2021 (video)

2 1.089

După o lungă perioadă de așteptare, puteți începe să vă refaceți planurile de călătorie. În ultimul an și jumătate, Instagram a oferit o evadare digitală, precum și inspirație pentru momentul în care veți puteți călători în cele din urmă într-o vacanță binemeritată.

Cum Certificatul digital UE Covid” s-a lansat oficial în câteva țări, iar vaccinul este deja făcut, sper ca anul acesta să pot călători mai mult pentru că am multe destinații pe bucketlist. Dacă nu voi putea să vizitez alte continente, voi rămâne doar pe partea europeană. Avem și pe bătrânul continent numeroase destinații superbe pe care le putem vizita. În plus pe lângă superbele insule grecești – cele mai renumite și premiate plaje, Europa mai are alte 11 insule splendide pe care le putem vizita.

Cele mai Instagramabile orașe din lume

Site-ul de călătorii Big 7 Travel a analizat cantitatea de hashtag-uri folosite pentru diferitele locații utilizate în aplicația Instagram pentru a determina destinațiile de top pe care cei ce călătoresc le fotografiază și le impărtășesc cu ceilați utilizatori. De asemenea, ei au chestionat cititorii și echipa lor editorială pentru a stabili un clasament al celor mai Instagramabile 10 orașe din lume în 2021. Cu alte cuvinte, mai jos aveți lista cu cele mai menționate orase în postările de pe Instagram.

Chicago, Illinois, SUA

Chicago este cel mai mare oraș din Illinois și al treilea oraș ca mărime din SUA, după New York și Los Angeles. Orașul este un centru important financiar și industrial al Americii de Nord, fiind de asemena cunoscut pentru diversitatea etnică, dar și pentru importanța sa în rețeaua de transport americană, având al doilea aeroport din SUA ca număr de pasageri, Aeroportul Internațional Chicago O’Hare, rivalizând doar cu Aeroportul Internațional din Atlanta.

Poate fi cunoscut și sub numele de The Second City (ro. Al doilea oraș), dar Chicago se află doar pe locul 10 printre cele mai Instagrammable locuri din lume. Există o mulțime de lucruri pentru turiști și localnici, deopotrivă, de fotografiat, inclusiv pizza imene, muzee, teatrul de epocă din Chicago și faimoasa sculptură din Millennium Park cunoscută sub numele de „The Bean”.

Londra, Anglia, Marea Britanie

Londra este cel mai important centru politic, financiar, cultural și artistic al Regatului Unit, și unul dintre cele mai importante orașe ale lumii, fiind, alături de New York, singurul oraș global Alpha++. În Londra se regăsește o diversitate de etnii, culturi și religii, fiind unul din cele mai cosmopolite orașe din lume. Aici locuiesc unii dintre cei mai bogați oameni ai lumii.

Westminster (Palatul și Abația) și Biserica Sf. Margareta din Londra au fost înscrise în anul 1987 pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO. Conform unei analize publicate de Culture Trip în 2016, Londra face parte din primele zece cele mai moderne orașe din lume.

Există peste 145 de milioane de fotografii pe Instagram cu hashtagul #Londra, ceea ce nu este surprinzător având în vedere numeroasele atracții faimoase ale destinației internaționale, inclusiv Big Ben, London Eye, Palatul Buckingham și London Bridge.

Sydney, Australia

Sydney este capitala statului Noul South Wales din Australia și, orașul este cel mai mare din Australia. Orașul este situat pe malul unuia dintre cele mai frumoase golfuri din lume, cu un port natural minunat, care deține recordul în Australia: este cel mai mare oraș, cel mai mare centru industrial, cultural și financiar, cel mai mare port, cel mai mare nod de comunicație, iar în centrul orașului se află și cea mai mare aglomerație de zgârie-nori, de magazine, de galerii, de baruri și de restaurante.

Există peste 32 de milioane de hashtag-uri #Sydney pe Instagram, ajutând această destinație „Down Under” să ajungă pe locul 8. Deși s-ar putea să nu aibă la fel de multe postări ca Londra, reperele iconice ale orașului precum Opera din Sydney (care a fost inclusă în anul 2007 pe Lista Patrimoniului Cultural Mondial UNESCO) și Harbour Bridge îi oferă un avantaj demn de Insta.

Australia este un continent, o țară și o insulă! Este poreclit „Land Down Under” deoarece se află sub ecuator. Australia este formată din șase state și două teritorii, dar singura țară din Australia este Australia! Australia este cel mai mic continent.

Havana, Cuba

Havanna, nume complet Villa de San Cristóbal de la Habana, este capitala Republicii Cuba și în același timp o provincie independentă. Este oraș-port, principalul centru comercial al țării și cea mai mare zonă metropolitană din Caraibe. Orașul a fost fondat pe data de 16 noiembrie 1519, de conquistadorul spaniol Diego Velázquez de Cuéllar. Partea veche a orașului Havana se află, din 1982, pe lista de locuri din patrimoniul mondial UNESCO.

Inimile multor călători se află în Havana și spunem asta având ca bază cele 4 milioane de hashtaguri #Cuba de pe Instagram. Capitala Cubei, Havana este plină de mașini clasice decapotabile perfecte pentru pozat, clădiri colorate cu o arhitectura unică și o cultură vibrantă, care face orașul perfect pentru instagrammuit.

Dubai, Emiratele Arabe Unite

Dubai  este cel mai mare oraș din Emiratele Arabe Unite (UAE) și este situat pe coasta de sud-est a Golfului Persic și este reședința emiratului omonim.

Impulsionată de industria petrolului și a gazului, dezvoltarea economică a orașului a fost una foarte rapidă, fiind necesară forță de muncă de peste hotare. Astfel, peste 80% din populație este imigrantă (în special din India și Pakistan), Dubai fiind orașul cu cei mai mulți locuitori străini.

Dubaiul este atât de plin de farmec și de lux încât chiar și cineva cu cele mai de bază abilități de fotografie poate face o fotografie uimitoare relaxându-se la o piscină de stațiune, făcând o plimbare prin Dubai Miracle Garden sau atunci când merge la cumpărături prin mall-uri și bazare.

Istanbul, Turcia

Istanbul este cea mai mare concentrare urbană a Turciei și singurul megalopolis din lume întins pe două continente. În vechile texte românești, orașul era numit Țarigrad, Stanbul, Stambul, Înalta Poartă sau Poarta. Oficial, fosta capitală a primit denumirea turcă de Istanbul la 28 martie 1930, până atunci păstrându-și pe plan internaținal numele antic și tradițional de Constantinopol.

Orașul este un megalopolis, precum și principalul centru financiar, comercial și cultural al Turciei. Se întinde peste 27 de districte din cele 39 ale provinciei cu același nume, fiind una dintre cele mai mari metropole din lume. Este capitala economică a Turciei și prefectura provinciei cu același nume. Partea europeană se află situată în regiunea istorică Tracia iar cea asiatică în Anatolia. Orașul a fost înscris pe lista patrimoniului mondial al UNESCO începând cu anul 1985. Asemănător cu Constantinopol-ul din Evul Mediu, în prezent, în Istanbul, regăsim cea mai mare aglomerare umană din Europa.

Istanbul este locul în care Europa și Asia se întâlnesc, creând o combinație unică de culturi, mâncare, arhitectură și multe altele. Moscheea Albastră, Marele Bazar și multe altele oferă oportunități pentru prim-planuri detaliate, precum și fotografii maiestuoase ale peisajului.

New York City, New York, SUA

Orașul New York este cel mai populat oraș din Statele Unite ale Americii, zona sa metropolitană fiind una dintre cele mai mari zone urbane din lume. Este situat în statul New York, fiind și primul oraș capitală al statului și locul de numire a lui George Washington ca primul președinte al SUA. Este unul din centrele mondiale importante de comerț și finanțe, fiind considerat unul din cele mai importante orașe din lume datorită influenței sale globale. Orașul este și un centru important al afacerilor externe, găzduind sediul Organizației Națiunilor Unite (ONU).

„The great apple” (ro. „marele măr”) este mare și pe Instagram, cu aproape 30 de milioane de postări etichetate cu #NewYorkCity și 100 de milioane etichetate cu #NewYork. Cei care doresc să fotografieze locuri speciale, o pot face în Times Square, de-a lungul podului Brooklyn, la ultimul etaj al Empire State Building. Totuși, orașul are multe alte locuri minunate de oferit și de pozat, locuri ce au pus NY pe locul 4.

Paris, Franța

Paris este capitala și cel mai mare oraș din Franța. Orașul, care este traversat de fluviul Sena, se află în mijlocul regiunii Île-de-France (cunoscută și ca regiunea Paris). Orașul este în mare parte neschimbat din anul 1860, fiind una dintre cele mai populate zone metropolitane europene.

Parisul este astăzi unul dintre cele mai mari centre economice și culturale din lume. Acesta găzduiește sediul mai multor organizații internaționale, cum ar fi: UNESCO, Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică, Camera Internațională de Comerț sau informalul Club Paris. Parisul este considerat unul dintre cele mai verzi și mai locuibile orașe din Europa, dar și unul dintre cele mai scumpe.

Lumina este cheia pentru a surprinde fotografia perfectă, iar Orașul Luminilor are o mulțime de atracții și peisaje perfecte pentru a fi instagramate, de la Turnul Eiffel, la Arcul de Triumf și până la Sacré-Coeur. Acestea, împreună cu bucătărila franțuzească, stilul unic, parfumurile, croissantele, moda și arta, îl clasează pe locul 3 al celor mai Instagramabile 10 orașe din lume în 2021.

Insula Filipine

Filipine este o țară insulară în Asia de Sud-Est, în Oceanul Pacific, cuprinzând arhipelagul cu același nume. Filipine este împărțită în 81 de provincii, care sunt grupate în 17 regiuni și are ca orașe principale Manila, care este capitala insulei, și Quezon City, care este cel mai mare oraș. Țara este formată din 7641 de insule, cele mai mari fiind Luzon, Visayas și Mindanao. Relieful este muntos și de origine vulcanică, țara aflându-se într-o regiune cu seismicitate activă și vulcanism intens, fiind inclusă în „Cercul de Foc al Pacificului” – cea mai întinsă și activă zonă vulcanică de pe Terra, concentrând 62% din vulcanii activi existenți în prezent (peste 350 din cei 600 vulcani activi).

Frumusețea naturală uimitoare și orașele pline de culoare și pline de viață din Filipine au oferit insulei locul 2. Gurmanzii, pasionații de istorie, cei care iubesc soarele, marea și plaja, toți vor găsi pe insulă ceva care să se potrivească gusturilor lor – și să facă o super fotografie – într-o călătorie pe această insulă exotică.

Tokyo, Japonia

Tōkyō, oficial Metropola Tokyo, este capitala Japoniei și una dintre cele 47 de prefecturi ale țării. Este cea mai populată zonă metropolitană din lume și este considerat unul dintre cele mai moderne orașe din lume. Aici se află sediul Guvernului Japoniei, încă din anul 1603, și reședința Împăratului. A devenit oficial capitală când Împăratul Meiji și-a mutat, în anul 1868, reședința în oraș din fosta capitală Kyoto. Metropola Tokyo s-a format în 1943 prin unirea fostei Prefecturii Tokyo cu Orașul Tokyo. Orașul găzduiește 51 de companii ce fac parte din Fortune Global 500, mai multe decât oricare oraș din lume.

Tokyo ocupă primul loc în topul celor mai Instagramabile 10 orașe din lume în 2021, cu peste 53 de milioane de hashtaguri #Tokyo. Orașul are multe atracții distincte, inclusiv altare șintoiste, flori de cireș, luminile neon din cartierul Harajuku sau Shibuya Crossing.

Dacă găsiți și alte orașe care considerați că ar intra în acest top, asteptăm pozele voastre pe pagina noastră de Instagram sau puteți pune #AirlinesTravel la pozele pe care vreți să le împărtășiți cu noi.

Acestea fiind spuse, vă dorim o vară plină de călătorii, distracție, și multe poze :)!

Leave A Reply

Your email address will not be published.