blank

10 orașe din Europa unde dorim să călătorim în 2021.

0 4.470

În 2020 mi-a fost imposibil să plec în vacanță, dar asta nu m-a împiedicat să îmi fac o listă cu destinațiile pe care aș vrea să le vizitez, sau să le revizitez, în anul ce vine. Și spre surprinderea noastră, majoritatea românilor aleg tot destinațiile din Europa pentru vacanțele din acest an.

Astfel, mai jos aveți o listă cu 10 destinații din Europa pe care plănuiesc să le vizitez în 2021… cel puțin asta intenționez :). Sunt destinații foarte cunoscute, renumite la nivel global pentru obiective turistice, gastronomie, activitate culturală, distracție. Unele dintre ele merită mai mult decât un simplu city break. Apropo, ați văzut recomandările noastre pentru city break 2021 în Europa? Dar gata cu introducerea și să trecem la treabă.

Londra, Anglia

Londra, Anglia
Londra, Anglia

Londra este orașul meu preferat, orașul în care mă visez că voi trăi, la un moment dat. Mă fascinează tot ce ține de istorie, sunt fermecată de arhitectura cladirilor și iubesc literatura britanică (Jane Austen este scriitoarea mea favorită).

L-am pus pe locul 10 doar pentru simplul fapt că l-am vizitat de nenumărate ori, dar încă nu m-am săturat de frumusețile pe care le oferă capitala Marii Britanii. Îmi place să vizitez orașul în fiecare an, a devenit un obicei pentru mine, chiar dacă doar pentru câteva zile, doar cât să simt atmosfera.

ATENȚIE!!! De la 1 ianuarie 2021, Marea Britanie este în afara UE. Se aplică noul regim de vize și condițiile de călătorie pentru români, în Marea Britanie.

Viena, Austria

În copilărie, desenele mele preferate erau cele cu Prințesa Sissi. Eram îndrăgostită de ceea ce vedeam acolo, fără să știu care era, de fapt, realitatea cruntă de la curte. Tot atunci mi-am promis că voi ajunge cândva să vizitez Palatul Schönbrunn, să calc, cu adevărat, pe urmele Elisabetei, împărăteasa Austriei.

Ani mai tarziu, când am descoperit frumusețea călătoriilor, mi-am propus să ajung să vizitez cât mai multe locuri în această viață. Viena a ajuns, astfel, pe lista scurtă a orașelor pe care trebuie să le vizitez în 2021.

Să facem și o recapitulare a zborurilor din România spre Viena. Wizz Air va zbura de la București (5 zboruri săptămânale din 28 martie 2021), Cluj-Napoca (2 zboruri săptămânale de la 1 martie 2021), Constanța (2 zboruri săptămânale din 28 martie 2021) și Suceava (2 zboruri săptămânale din 18 februarie). Ryanair va zbura de la București spre Viena, zilnic din 28 martie. TAROM și Austrian Airlines zboară pe ruta București – Viena.

Lisabona, Portugalia

Lisabona, Portugalia
Lisabona, Portugalia

Capitala Portugaliei își bucură turiștii cu veri călduroase ce se întind până în septembrie, cu primăveri însorite și cu toamne și ierni blande, dar destul de imprevizibile.

Tot mai multa lume vorbește despre Lisabona ca una dintre cele mai frumoase capitale europene. Adevărul este că există suficiente motive si… stiti cum e: de n-ar fi nu s-ar povesti. Am planificat – mai mult sau mai puțin serios – să ajungem și în Lisabona cât de repede. Când iți dorești ceva cu adevărat, universul face în așa fel încât acea dorință să nu se îndeplinească. Așadar, Lisabona a ajuns în lista orașelor pe care îmi doresc să le vizitez în 2021.

Moscova, Rusia

Iarna în Moscova este un basm rusesc: parcuri superbe, piețe și biserici acoperite cu zăpadă pufoasă, decorațiuni luminoase care strălucesc pe străzi. Nu mi-este frică de temperatura rece pentru că, știu sigur că voi avea grijă să iau o geacă groasă, haine călduroase și încălțăminte impermeabilă.

În Moscova obiective turistice sunt multe, toate diferite și speciale. Moscova este una dintre cele mai mari capitale europene, care este excepțional de frumoasă și fascinantă. Tot aici, exista numeroase ramasite ale Moscovei imperiale și ale arhitecturii, culturii și istoriei sovietice. Pentru o pasionată de istorie, căreia îi place să citească despre familia Romanov, cred că este orașul perfect.

Amsterdam, Olanda

Amsterdam, Olanda
Amsterdam, Olanda

Eu am avut ocazia să iau la pas străduțele Amsterdamului pentru 4 zile. Un oraș spectaculos cu castele, grădini și parcuri, poduri și canale, terase și multe magazine pentru shopping, perfect pentru un city-break, având multe obiective turistice și viață de noapte.

Mi-a plăcut să hoinăresc pe străduțele înguste și să ascult muzică în căști, în timp ce savuram minunații cartofi prăjiti specifici Olandei, să stau să savurez o cafea în fața muzeului Rijksmuseum, să mă plimb cu bărcuțele pe canal și să stau la umbra unui pom în Vondelpark și să citesc o carte. 4 zile nu au fost de ajuns pentru acest oras minunat, așa că plănuiesc să îi mai fac o vizită cât de curand posibil.

Oslo, Norvegia

Știți filmele alea de Crăciun unde el o duce pe ea într-un loc fain unde vor admira peisajul? Eh, într-unul din acele filme am vazut eu aurola boreală, pentru prima dată.

Nu sunt multe orașe de unde putem admira această minunăție, sunt doar anumite perioade ale anului când putem face asta, iar orașul Oslo se numără printre ele. Asta, pe lângă toate obiectivele turistice minunate pe care le putem vizita în capitala Norvegiei.

Belfast, Irlanda de Nord (UK)

Belfast, Irlanda de Nord (UK)
Belfast, Irlanda de Nord (UK)

Unul dintre momentul ala când te decizi să vizitezi o țară sau un oraș după ce ai văzut un film sau un serial fain? Așa a fost la mine cu Belfast, dupa ce am vazut serialul „The Fall”.

Marea Britanie are un farmec aparte pentru mine, mă fascinează dialectele din fiecare țară (deși nu pot spune că înteleg galeza), peisajele sunt minunate, iar orașele pline de istorie.

Stockholm, Suedia

Când am ajuns pentru prima dată în Suedia acum 4 ani, am avut impresia că am ajuns într-un univers paralel și m-am îndrăgostit pe loc. Deși sunt caracterizați ca având un comportament rece, eu nu am simțit acest lucru.

Am avut noroc de faptul c-a m-am aflat într-un oraș mic de coastă (Helsingborg) fix în perioada Crăciunului și am putut să savurez pe îndelete obiceiurile locale. Ce am apreciat la ei este faptul că toată lumea vorbește limba engleză (lucru universal în toate țările nordice) și pot comunica foarte ușor cu turiștii.

Revenind la Stockholm, orașul a fost declarat „Cel mai frumos oraș din lume” acum câțiva ani. Mi-am propus să fie pe lista scurtă de orașe pe care am de gând să le vizitez în anul următor.

Edinburgh, Scoția

Edinburgh, Scoția
Edinburgh, Scoția

Sincer, nu știu cum poate Marea Britanie să aibă atâtea orașe frumoase (și România este o țară frumoasă, doar ca noi ne cam batem joc de ea). Dacă până acum au fost pe listă un oraș din Anglia și unul din Irlanda, acum vorbim despre superba Scoție.

În timpul liber, atunci când nu scriu articole sau nu muncesc, îmi place să citesc (da, mi-am dorit mai mult timp pentru citit și anul 2020 mi-a dat timp liber din plin). Despre Edinburg si Inverness am aflat mai multe când am început să citesc romanele Dianei Gabaldon din seria Outlander (să știți că e si un serial minunat pe Netflix).

Cumva, locurile noi pe care le descopăr vin prin intermediul lecturii. Am vizitat multe orașe după ce am citit operele lui Dan Brown și voi continua să citesc pentru a-mi deschide noi orizonturi.

Varșovia și Auschwitz, Polonia

După ce am vizitat Praga – care este un oraș superb, prietenii mi-au spus că seamănă destul de mult cu Varșovia, așa că am mai adăugat un oraș pe listă, deși Varșovia este doar o oprire în drum spre Auschwitz.

Da, probabil că nu este o destinație de vacanță care să fie aleasă de mulți, dar eu mi-am propus să înteleg istoria (măcar parțial) și să încerc să le povestesc și altora, astfel încât să nu mai repetăm ororile trecutului.

Probabil că aș putea să vă povestez ore întregi despre Auschiwtz sau să vă recomand zeci de cărți despre acest subiect. Totuși, cred că cel mai bine voi întelege sentimentul atunci când mă voi afla acolo. Nu știu care va fi reacția mea la momentul respectiv, dar poate vă voi povesti după.

Sperăm să vă placă recomandările noastre și, poate, să vă inspirați din ele atunci când veți alege următoarea destinație pentru vacanța mult dorită.

Leave A Reply

Your email address will not be published.