blank

TOP 10 obiective turistice din lume pe care vreau sa le vizitez. Bucketlist.

2 2.255

Dacă zilele trecute vă povesteam de 10 destinații din Europa unde aș vrea să călătoresc în 2021, acum am creat un TOP 10 al obiectivelor turistice din lume pe care vreau sa le vizitez și care se află pe bucketlist.

De mic copil mi-am dorit să călătoresc. Nu am reușit să fac asta decăt pe la 20 de ani, din varii motive. Atunci când am început să descopăr frumusețile lumii, mi-am creat un bucketlist, o listă care conține toate orașele și obiectivele turistice din lume pe care vreau să le vizitez în această viață.

10. Terasele de orez din Sapa, Vietnam

Terasele de orez în pante văluroase și pădurile de bambus fac din Sapa unul dintre orașele de poveste ale Vietnamului. Pe vremuri, această zonă nu era nimic mai mult decât o mare de pante abrupte cu un sol fertil. Privind peisajul, aproape vei uita complet că ai în față o cultură de orez.

Această zonă mi se pare fermecătoare, ca un peisaj scos dintr-un basm cu zâne. Aș prefera și o zonă fără semnal la internet, astfel încât să pot citi în liniște câteva zile. Destresare totală!

9. Cappadocia, Turcia

Am tot văzut pe rețelele de socializare poze d-ale prietenilor mei care au călătorit în Cappadocia. Nu știu dacă o să am curaj să mă urc chiar eu într-un balon și să mă plimb (ținând cont că o plimbare este în jur de 200 de euro), dar tot voi putea să admir peisajul savurând o cafea turcească la nisip :).

8. Petra, Iordania

În Orientul Mijlociu, Petra este cunoscută ca o oază de pace. Construit de către nabateeni în anul 300 î.Hr cu migală absolută și atenție copleșitoare pentru detalii, acest sit arheologic încorporează morminte, grajduri și chiar un amfiteatru antic, toate sculptate în piatra de nisip a falezei.

Acest monument, care face parte și din Patrimoniului UNESCO, se află pe lista personală de locuri care trebuie vizitate.

blank

7. Machu Picchu, Peru

Personal, cred că Machu Picchu este cea mai mare atracție din America de Sud. Orașul este situat la 2431 de metri față de nivelul mării.

Construit undeva pe la mijlocul secolului XV, Machu Picchu rămâne cea mai mare realizare a Imperiului Incaș. Scările, templele, apeductele și punctele de observație, modul în care ele se găsesc împrăștiate într-un labirint de peisaje montane, totul mi se pare fermecător.

6. Piața Roșie, Moscova, Rusia

Iarna în Moscova este un basm rusesc: parcuri superbe, piețe și biserici acoperite cu zăpadă pufoasă, decorațiuni luminoase care strălucesc pe străzi. Nu imi este frică de temperatura scăzută pentru că știu sigur că voi avea grijă să iau o geacă groasă, haine călduroase și încălțăminte impermeabilă.

În Moscova obiective turistice sunt multe, toate diferite și speciale. Moscova este una dintre cele mai mari capitale europene, care este excepțional de frumoasă și fascinantă. Tot aici, exista numeroase ramasite ale Moscovei imperiale și ale arhitecturii, culturii și istoriei sovietice.

5. Sankt Petersburg, Rusia

Culmea, dorința mea de a vizita orașul a venit după ce m-am uitat la animația „Anastasia”. Tot de acolo a pornit și pasiunea pentru istoria familiei Romanov. Teoriile conspirației și poveștile care înconjoară familia princiară nu au făcut decât să devin și mai curioasă. Palatul regal din Sankt Petersburg a ajuns, așadar în topul obiectivelor turistice pe care mi-am promis să le vizitez.

Pentru o pasionată de istorie, cred că este orașul perfect. În funcție de evoluția pandemiei, anul acesta am putea călători pe ruta București – Sankt Petersburg cu Wizz Air.

4. Marele Zid Chinezesc, China

Construcția lungă de mii de kilometri, având rol de apărare a graniței imperiului chinez contra mongolilor, este considerată cea mai mare din lume, fiind vizibilă chiar și din spațiu.

A devenit unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din China și este pe lista minunilor moderne ale lumii.

3. Taj Mahal, Agra, India

Este el mai cunoscut obiectiv turistic din India și unul dintre cele mai impunătoare locuri de veci din lume. A fost ridicat între anii 1630- 1653 de către împăratul Shah Jahan drept mausoleu pentru soția sa decedată.

Între timp a devenit unul dintre cele mai celebre monumente din lume și este pe lista minunilor moderne ale lumii.

2. Marele Canion, SUA

Una dintre cele mai preţioase minuni ale lumii, Marele Canion, uluieşte prin imensitate şi prin povestea pe care o spune despre istoria pământului.
Aflat în statul Arizona, străbate Parcul Naţional Marele Canion. Cei 445 km de-a lungul cărora şerpuieşte Marele Canion s-au format pe parcursul a 6 milioane de ani de activitate geologică şi eroziune a fluviului Colorado.

Sunt multe locuri pe care aș vrea să le vizitez în America. Am nevoie doar de o viză, un concediu prelungit și mulți bani. Aș putea să vorbesc ore întregi despre locurile unde aș vrea să merg, dar am zis să includ în această listă doar obiectivul principal. America și obiectivele sale merită un top separat (și nu sunt sigură dacă o să încapă doar într-un TOP 10).

1. Giza, Egipt

Pe primul loc nu puteau să fie decât Priamidele din Giza, una dintre cele șapte minuni ale lumii antice. Egiptul are foarte multe locuri superbe, stațiuni turistice, locuri pline de mister și tradiție, dar pentru mine, pe primul loc este orașul Giza, urmat de Luxor.

Încă din copilărie, am promis că voi ajunge să le vizitez, cândva. Am avut norocul să călătoresc (înainte de pandemie) și știu că, dacă îți dorești cu adevărat să ajungi într-un loc, acest lucru se va întâmpla. Nu contează câte sacrificii va trebui să faci ca să îți poți îndeplini visul.

Care sunt obiectivele turistice din bucketlist-ul vostru?

Leave A Reply

Your email address will not be published.