Toate aeroporturile din Italia vor fi redeschise începând cu 3 iunie

0 22.999

Avem vești foarte bune din ”cizma” Europei. Toate aeroporturile din Italia vor fi redeschise începând cu 3 iunie, data la care toate restricțiile de călătorie vor fi ridicate. Călătoriile interne și internaționale vor fi permise, iar Alitalia deja se pregătește de relansarea zborurilor.Italia, prima țară europeană afectată de pandemia de COVID-19, a închis multe aeroporturi pentru a stopa răspândirea focarului. Din 12 martie, a fost închis inclusiv aeroportul Linate din Milano.

Aeroporturile Fiumicino din Roma, Malpensa din Milano și aeroporturile din Bologna, Palermo și Torino vor continua să fie deschise, dar vor avea un program limitat.

Odată cu redeschiderea aeroporturilor din Italia, compania Alitalia intenționează să-și reia zborurile. În iunie, va opera cu 36% mai multe zboruri față de luna mai. Va zbura pe 30 de rute către 25 de aeroporturi, inclusiv 15 în Italia și 10 în străinătate. Printre rutele anunțate se regăsesc cele spre Spania: Roma – Barcelona și Roma – Madrid.

Guvernul italian a menționat că va redeschide granițele pentru turiștii din Uniunea Europeană și va anula carantina obligatorie pentru vizitatorii străini în peninsulă.

Începând cu luna iunie, sperăm ca și România să fie legată de Italia prin zboruri directe. Vă reamintim că în prezent, toate zborurile din România spre Europa Centrală și de Vest sunt suspendate până la 28 mai inclusiv.

Leave A Reply

Your email address will not be published.