Turkish Airlines a reluat zborurile interne mai devreme față de data stabilită

0 4.034

Începând cu 1 iunie, Turkish Airlines a reluat zborurile interne într-o formă limitată. Zborurile internaționale sunt programate să fie reluate începând cu 10 iunie 2020.Cu patru zile mai devreme față de data anunțată, compania aeriană națională a Turciei a decolat la 1 iunie 2020, în urma ridicării restricțiilor de guvernul de la Ankara.

Turkish Airlines a reluat zborurile interne

Pentru început, doar patru rute sunt operate de la bazadin Istanbul. Turkish Airlines va zbura zilnic zilnică către aeroporturile din Ankara, Izmir, Antalya și Trabzon. Primele două destinații vor fi onorate cu aeronave de tipul Airbus A330-300 (28 locuri în clasa Business, 261 în clasa Economică), iar celelalte două destinații vor fi onorate cu aeronave A321neo (20 Business + 162 Economy).

De menționat faptul că și Turkish Airlines a implementat noile norme de igienă și protecție la bord. Pasagerii sunt obligați să poarte masca pe gură și nas. Există și un kit al pasagerului, cu mască și servețele antibacteriene.

echipaj turkish airlines si kit-ul de igiena

Subsidiara low-cost Anadolu Jet zboară de la Istanbul-Sabiha Gokcen spre Ankara, Izmir, Antalya și Trabzon. Începând de joi, 4 iunie, probabil numărul zborurilor și al rutelor interne va crește considerabil.

Legat de zborurile internaționale, Turkish Airlines încă nu a modificat planul anunțat inițial. Începând cu 10 iunie, intenționează să opereze 75 de zboruri pe săptămână în 22 de destinații din 19 țări, inclusiv spre: Canada, Kazahstan, Afganistan, Japonia, China, Coreea de Sud, Singapore, Danemarca, Suedia, Germania, Norvegia, Austria, Olanda, Belgia, Belarus, Israel, Kuweit, Georgia și Liban.

Reluarea zborurilor se va face progresiv. Începând cu luna iulie, Turkish Airlines plănuiește să opereze 572 de zboruri săptămânale spre 103 destinații din 74 de țări. Urmând ca din august / septembrie să opereze 937 de zboruri spre 160 de destinații în 98 de țări.

Înainte de pandemie, Turkish Airlines a operat o flotă de 346 de avioane (pasageri și marfă) și a servit 316 destinații în întreaga lume (266 internaționale din 126 de țări și 50 interne). Compania Star Alliance continuă să promită că nu vor exista concedieri în următorii doi ani.

Leave A Reply

Your email address will not be published.