OFICIAL: Lista tarilor din care putem sa ne intoarcem fara carantina / izolare. Printre ele Bulgaria, Germania, Grecia, Austria, Elvetia.

2 25.487

Oficial, a fost publicată lista cu țările din care putem să ne întoarcem, începând cu 15.06.2020, ora 00:00, în România fără obligativitatea carantinării/izolării. Așa cum anticipam în urmă cu câteva zile, aceste țări sunt: Austria, Bulgaria, Cehia, Cipru, Croatia, Elveția, Germania, Grecia, Islanda, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Malta, Norvegia, Slovacia, Slovenia, și Ungaria.

Vorbim de Hotărârea nr.29 din 13.06.2020 privind propunerea unor măsuri de relaxare necesare în contextul epidemiologi actual. Lista va fi actualizată săptămânal și publicată de Institutul Național de Sănătate Publică în fiecare zi de luni, la ora 16:00. Sunt mari șanse ca treptat să fie introduse pe lista verde și a altor țări. Lista actualizată va intra în vigoare la 24 de ore de la momentul aprobării acesteia de CNSU.

Lista țărilor din care putem să ne întoarcem fără carantină / izolare

Hotarare-CNSU-nr.29-din-13.06.2020

Prin dispozițiile Hotărârii de Guvern nr. 465 din 11 iunie 2020 pentru modificarea și completarea anexelor nr. 2 și 3 la Hotărârea Guvernului nr. 394/2020 privind declararea stării de alertă și măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, la punctul 8 s-a prevăzut că ” La anexa nr. 3 articolul 4, după punctul 1 se introduce un nou punct, punctul 1^1, cu următorul cuprins: 1^1. Se pot relua zborurile prevăzute la pct. 1 pentru țările care fac obiectul excepției de la carantinare/izolare stabilite de Institutul Național de Sănătate Publică și aprobate de Comitetul Național pentru Situații de Urgență.

blank

Așadar, pe baza propunerii Institutului Național de Sănătate Publică (INSP), Comitetul National pentru Situații de Urgenta (CNSU) va hotărî cu privire la ridicarea restricțiilor de zbor și reluarea traficului aerian, dar și lista țărilor către/dinspre care, începând cu 15 iunie 2020, se vor relua zborurile. INSP stabilește această listă pe baza mediei zilnice raportată la 1 milion de locuitori, cu referire la situația în care acesta nu este mai mare de 5 cazuri noi/ 1 milion de locuitori, în ultimele 14 zile.

Leave A Reply

Your email address will not be published.