fbpx Se prelungește starea de alertă în România. Izolarea la domiciliu se va aplica în continuare doar celor ce sosesc din țări cu multe cazuri noi COVID-19. (Video)

Se prelungește starea de alertă în România. Izolarea la domiciliu se va aplica în continuare doar celor ce sosesc din țări cu multe cazuri noi COVID-19. (Video)

9 21.631
Avion intarziat? Zbor anulat? >>Solicita acum despagubiri<< pentru zborul intarziat sau anulat. Poti avea dreptul pana la 600€.

În urmă cu puțin timp, președintele Klaus Iohannis a făcut o declarație de presă prin intermediul căreia a anunțat că se impune prelungirea stării de de alertă din România. Evident, unele restricții existente în prezent vor fi eliminate sau relaxate, dar nu scăpăm de instrumentul ”starea de alertă”.

Pe lângă prelungirea stării de alertă, a adus în discuție izolarea la domiciliu / autoizolarea. A menționat că în continuare va există acest instrument de protecție, aplicat tuturor cetățenilor care vor sosi din țări cu multe cazuri de COVID-19.

Se prelungeste starea de alerta in Romania

S-a găsit și un criteriu de clasificare. Se ia în calcul media cazurilor noi înregistrate în ultimele 14 zile. Pentru relaxarea relațiilor între țări, media aceasta trebuie să fie sub 5 cazuri/1 milion de locuitori. Ori în prezent, la acest capitol nu se califică țări precum Italia, Spania, Franța, Belgia, Suedia, Olanda.

Declarația făcută de președintele României, Klaus Iohannis

Ne așteptăm ca zilele acestea, guvernul României să iasă și să anunțe toate măsurile aplicate pentru perioada de după 16 iunie. Din păcate, veștile nu sunt foarte bune pentru unii dintre cei ce ne citiți. Însă noi sperăm să venim și cu vești mai bune.

9 Comentarii
 1. Alex says

  Buna ziua. Speculam cred la momentul de fata. Dar din ce am inteles eu, restrictiile impuse prim NOTAM-ul dat acum ceva timp se incheie si nu vor continua dupa 16 iunie. Din ce inteleg eu, singurul update este ca cei care vin din tarile mentionate (Italia, Spania, Franța, Belgia, Suedia, Olanda) vor trebui sa se autoizoleze timp de 2 saptamani. Astfel incat, cineva care zboara din Germania de exemplu de pe 17 iunie incolo poate zbura linistit, ba chiar mai mult, nu va fi nevoit sa se autoizoleze. Aveti cumva o alta interpretare? Exista sansa ca Romasta sa prelungeasca anularea zborurilor si dupa 16 iunie?

  1. Sorin Rusi says

   NOTAM-ul se aplica la fel de periodic in conformitate cu legile si restrictiile impuse. Nu garanteaza nimeni ca nu se va prelungi. NOTAM-ul respectiv s-a aplicat conform legii starii de laerta, care s-a aprobat pe 18 mai. Pe joi, cam asa, cred ca vom avea situatia mult mai clara pentru perioada de dupa 16 iunie si atunci vom sti cu exactitate cum vor sta lucrurile la nivel de tari, calatorii, zboruri.

   1. Alex says

    Multumesc!

 2. […] Se prelungește starea de alertă în România. Izolarea la domiciliu se va aplica în… […]

 3. Carina says

  Cei care vin din Canada se încadrează în categoria celor care vor întra în autoizolare după 16 iunie? Mulțumesc (cu mențiunea ca vor avea o escala de 3 sau 4 ore în Europa-fie în Londra, Dublin, Amsterdam sau Paris.

  1. Sorin Rusi says

   Asteptam sa vedem ce decide guvernul de la Bucuresti cu privire la tarile din care se va intra in autozilare…

   1. Mariana says

    În condițiile actuale, este permisă cazarea în pensiuni a grupurilor mai mari de 20persoane, fără a fi membri de familie? Unde găsesc reglementări în acest sens? Mulțumesc.

    1. Sorin Rusi says

     Vorbiti cu autoritatile in privinta aceasta. Tine de turism.

 4. Vizi Janos says

  Rog la.ministari transport forte frumos sa le de-a drumul la circulație în Europa sunt familii despărțite să de-a Dumnezeu sănătate va rog deskideti porțile europe

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.