Lista actualizată a țărilor din zona verde: Spania, Olanda, Belgia și Anglia au intrat pe lista verde

13 33.056

Avem vești bune de la INSP România. A fost actualizată lista țărilor din zona verde. Spania, Olanda, Belgia și Anglia au intrat pe lista verde.

Lista actualizată a țărilor din zona verde

Oficial, a fost publicată lista actualizată a țările din care putem să ne întoarcem, începând cu 06.07.2020, ora 00:00, în România fără obligativitatea carantinării/izolării.

Printre tările de pe lista verde regăsim: Spania, Olanda, Belgia, Anglia, Italia, Franța, Irlanda, Estonia, Finlanda, Austria, Bulgaria, Cehia, Cipru, Croatia, Elveția, Germania, Grecia, Islanda, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Malta, Norvegia, Slovacia, Slovenia, și Ungaria.

Odată cu includerea noilor state Spania, Olanda, Belgia și Anglia pe lista verde, se vor relua și zborurile comerciale. Astfel, toți cei ce se întorc în România din aceste țări nu vor mai fi obligați să stea în izolare / carantinare.

Mai jos aveți HOTĂRÂRE nr. 34 din 06.07.2020

HCNSU-nr-34

Lista se actualizează săptămânal, în fiecare zi de luni, de către Institutul National de Sănătate Publică, se aprobă de Comitetului Național pentru Situații de Urgență și se publicată pe site-ul www.insp.gov.ro.

13 Comentarii
 1. Ana says

  Buna seara,
  Imi puteti spune daca este nevoie sa completam vreun formular sau declaratie inainte de a merge in aeroport? Am maine zbor spre Malaga, din cate inteleg se va zbura fara probleme. Multumesc

 2. Sorin Rusi says

  Ţările de Jos
  Netherlands

 3. Eric says

  Hi Sorin,

  I am planning on travelling to Romania from the Netherlands next Saturday as a Dutch citizen (so non-Romanian). Will I be allowed into the country without need for quarantaine? Also, planning on travelling back on Tuesday next week, that won’t be a problem? Thanks in advance for the help!

Leave A Reply

Your email address will not be published.