Autoritatea de Siguranță a Aviației Civile din Australia a recertificat Boeing 737 MAX.

0 178

Pe 26 februarie 2021, Autoritatea de Siguranță a Aviației Civile din Australia (CASA) a recertificat Boeing 737 MAX, permițând aeronavei să zboare din nou în spațiul aerian al Australiei.

Autoritatea Civila a Aviației a evaluat datele tehnice primite de la Administrația Federală a Aviației (FAA) și Agenția pentru Siguranță Aviațională a Uniunii Europene (EASA) și a declarat că “sunt încrezători că aeronavele sunt în siguranță”.

Cu toate acestea, înainte ca aeronavele să se poată zbura din nou, operatorii 737 MAX vor trebui să actualizeze software-ul de la bordul aeronavei, inclusiv o actualizare a Sistemului de augmentare a caracteristicilor de manevră (MCAS), precum și să efectueze instruire suplimentară pentru piloții 737 MAX.

Nicio companie aeriană australiană nu operează aeronave Boeing 737 MAX.

În prezent, nicio companie aeriană australiană nu operează aeronave Boeing 737 MAX. Totuși, două companii aeriene străine, SilkAir (acum Singapore Airlines (SIA1)) și Fiji Airways, au zburat aceste aeronave în Australia înainte ca acestea să fie reținute la sol.

FAA a autorizat revenirea aeronavelor Boeing 737 MAX în serviciul operational, pe 18 noiembrie. Compania aeriană braziliană GOL a fost prima companie aeriană din lume care a reluat zborurile cu 737 MAX, în luna decembrie, urmată de Aeromexico și American Airlines.

Vă reamintim că decizia de consemnare la sol a venit în urma a 2 accidente aviatice care au fost soldate cu 364 de victime. Primul accident a fost Boeing 737 MAX 8 Lion Air, prăbușit în toamna lui 2018, urmat de Boeing 737 MAX 8 Ethiopian Airlines, prăbușit în primăvara lui 2019.

Leave A Reply

Your email address will not be published.