Wizz Air și Animawings au primit aviz favorabil pentru a opera în total până la 14 zboruri săptămânale din România spre Antalya, Turcia

0 2.110

Pe 16 aprilie 2021, Wizz Air a solicitat aprobare pentru zboruri din Cluj, Iași și București spre Antalya. Conform solicitărilor înainte de Wizz Air, cele 3 rute vor fi sezoniere, cu potențiale zboruri în perioada 12 iunie – 26 octombrie. Toate 3 rutele vor fi onorate cu câte două zboruri săptămânale, operate cu avioane Airbus A320 de 180 de locuri înmatriculate în Ungaria.

Conform informațiilor furnizate de Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, transportatorii aerieni stabiliți în România au fost invitați ca, în termen de 15 zile de la publicarea solicitării emise de Wizz Air, să depună cereri pentru a fi desemnați în vederea operării pe rutele: București – Antalya  și retur, Cluj – Antalya și retur, Iași – Antalya și retur. În urma acestei invitații, Animawings a depus solicitarea pentru a opera zboruri din România (București, Cluj, Iași, Timișoara) spre Antalya, însumând 8 zboruri săptămânale.

Pe 25 mai 2021, cele două companii aeriene au primit aviz favorabil pentru a opera zborurile pe rutele solicitate, doar că există un ”DAR” în ecuație.

În urma unui acord încheiat între România și Turcia, la 02.03.2011, companiile aeriene desemnate de partea Română pot opera până la 14 zboruri săptămânale din orice aeroport din România spre Antalya. La data solicitării emise de Wizz Air, Ai Bucharest avea aviz favorabil pentru a opera 2 zboruri săptămânale pe ruta Cluj – Antalya. Dacă Turcia nu aprobă creșterea numărului de zboruri din România spre Antalya la 16 pe săptămână, Wizz Air va fi nevoită să opereze doar 5 zboruri săptămânale, iar Animawings va fi nevoită să zboare de 7 ori pe săptămână.

Mai jos aveți documentul emis de Ministerul Transporturilor și Infrastructurii

Ținând cont că mai sunt câteva zile până la data la care Wizz Air și-ar dori să înceapă zborurile din România spre Antalya, ne așteptăm ca rutele să fie încărcate în sisteme cât mai curând posibil. Același lucru e valabil și pentru Animawings.

Leave A Reply

Your email address will not be published.