Wizz Air digitalizează cabina de pilotaj și lansează Electronic Flight Bag (EFB)

0 942

Wizz Air a anunțat lansarea noului sistem Electronic Flight Bag (EFB), o soluție tehnică ce va înlocui toate manualele și documentele printate cu iPad-uri pentru piloți. Noul sistem aduce o îmbunătățire a eficienței în toate aspectele planificării zborului. Acesta completează angajamentul mai amplu al companiei aeriene pentru sustenabilitate, prin reducerea semnificativă a hârtiei utilizate și a consumului de carburant.

Parte a noului sistem EFB, orice pilot Wizz Air va primi un iPad. Dispozitivele vor fi echipate cu documentele relevante, aplicații pentru grafice și monitorizare a performanței necesare pregătirii unui zbor. Acestea oferă informații în timp real și revizuiri pentru informarea în legătură cu zborul pe tot parcursul călătoriei.

Noul sistem EFB va avea un impact pozitiv asupra mediului.

De asemenea, trecerea la noul sistem EFB va avea un impact pozitiv asupra angajamentului mai amplu al Wizz Air de a reduce amprenta asupra mediului înconjurător, în conformitate cu misiunea de a reduce emisiile de carbon la jumătate. Nu doar că noul sistem va economisi aproximativ șase milioane de file de hârtie pe an, echivalentul salvării a peste șase sute de copaci, dar va reduce și consumul de carburant datorită planificării mai precise a zborului și reducerii greutății.

Disponibilitatea planurilor de zbor recalculate înainte de fiecare cursă aeriană și optimizarea – în timpul zborului – vor salva peste 4.500 de tone de carburant pe an, reducând emisiile cu efect de seră cu peste 14.000 de tone. Această greutate se transpune în 180.000 de pasageri a câte 80 de kilograme, ceea ce echivalează cu greutatea a 750 de aeronave A321neo pline, cu 239 de locuri.

Wizz Air va oferi pregătire digitală comunității de piloți pentru a asigura tranziția fără obstacole la noul sistem. Data setată ca obiectiv pentru lansare și retragerea hârtiilor de la bord este sfârșitul acestui an.

Leave A Reply

Your email address will not be published.