Irlanda are în plan să ridice restricțiile de călătorie pentru cei imunizați

0 1.094

Călătorii vaccinați complet împotriva coronavirus, precum și cei care prezintă rezultatul negativ al unui test PCR de COVID-19, ar putea fi eligibili să intre în Irlanda de la mijlocul lunii iulie, potrivit surselor din Guvern implicate în discuție.Procedurile de certificare digitală COVID ale Uniunii Europene sunt aproape terminate în UE. În plus, Comitetul Reprezentanților Permanenți al Consiliului European (Coreper) a susținut în unanimitate acordul încheiat anterior între Consiliu și Parlamentul European pe 20 mai.

Liderii statelor membre ale Uniunii Europene sunt așteptați să aprobe planul, care urmează să intre în vigoare de la 1 iulie, la Summitul de la Bruxelles. Cu toate acestea, statele membre vor avea la dispoziție șase săptămâni pentru a lansa aplicația.

Irlanda are în plan să ridice restricțiile de călătorie pentru cei imunizați, începând cu jumătatea lunii iulie.

Este probabil ca autoritățile din Irlanda să o implementeze până la jumătatea lunii iulie, ceea ce înseamnă că turiștilor – care vor obține un astfel de certificat – li se va permite abia după jumătatea lunii iulie să viziteze Irlanda fără a ține cont de restricții. Autoritățile vor controla condițiile de intrare și vor evalua rata infectărilor și rata de vaccinare înainte de a implementa această schemă.

Uniunea Europeană va prezenta un sistem care va permite statelor membre să verifice reciproc documentele, începând cu luna viitoare. Cu toate acestea, țările vor trebui să pregătească structurile pentru a elibera certificatele, gratuit, pentru rezidenți.

Până în acest moment, Irlanda a raportat peste 259.050 de cazuri de infecție și 4.941 de decese. Pe baza statisticilor furnizate de Worldometers, peste 241.263 de persoane s-au recuperat complet în urma bolii în Irlanda, în timp ce există un total de 12.846 de cazuri active. Chiar dacă numărul de infecții cu COVID-19 continuă să fie ridicat în multe alte țări, guvernul irlandez încearcă în permanență să găsească modalități sigure de a ajuta sectorul turistic al țării să se recupereze.

În cursul zilei de miercuri, 26 mai 2021, potrivit programării stabilite la nivel european, și România a realizat testarea de interconectare la gateway-ul UE care centralizează și administrează cheile publice ale țărilor membre, necesare pentru verificarea semnăturilor digitale în vederea lansării Certificatului digital UE Covid. Testarea s-a realizat în comun cu Letonia.

Leave A Reply

Your email address will not be published.