Virgin Galactic a primit aprobare pentru a transporta turiști în ”spațiu”

0 382

Virgin Galactic a primit undă verde dela Administrația Federală a Aviației (FAA) din SUA pentru a transporta clienții în spațiu.

Actualizarea licenței de operator Virgin Galactic, pe care compania o deține din 2016, marchează pentru prima dată când FAA autorizează o companie să transporte pasageri în spațiu.

Virgin Galactic a spus că este o validare suplimentară a programului de testare metodică a companiei, care a îndeplinit criteriile de verificare și validare cerute de FAA.

Michael Colglazier, director executiv al Virgin Galactic, a declarat: „Suntem extrem de mulțumiți de rezultatele celui mai recent zbor de testare care a atins toate obiectivele noastre”.

„Zborul a fost realizat ireproșabil, iar rezultatele demonstrează siguranța și eleganța sistemului nostru de zbor. Aprobarea de astăzi primită de la FAA ne duce cu un pas mai aproape de lansarea zborurilor comerciale în spațiu. Această licențiere este coroborată cu succesul zborului nostru de testare din 22 mai, care ne oferă încredere în timp ce pregătim primul nostru zbor de testare comple, programat în această vară.”

Leave A Reply

Your email address will not be published.