blank

Vremea în România în weekend (26 – 27 iunie 2021): alerta meteo ANM de cod portogaliu de vijelie și ploi torențiale în majoritatea zonelor!

0 803

După mai multe zile caniculare, cu temperaturi de până la 40 de grade în unele zone, iată că ploile se întorc în majoritatea regiunilor din România. Va fi un weekend instabil din punct de vedere atmosferic. ANM a emis avertizări de vijelie, vânt puternic și averse.

Astăzi, 26 iunie, în intervalul 12:00-23:00, va fi cod galben în Crișana, Maramureș, nord-vestul Transilvaniei și pe alocuri în Banat. Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată care se va manifesta prin vijelii, averse torențiale, descărcări electrice și grindină. În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor depăși local 20…40 l/mp.

Tot astăzi, 26 iunie, în intervalul 12:00-23:00, va fi cod portocaliu în Oltenia, Muntenia, Dobrogea, Moldova și local în Transilvania și la munte. Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică deosebit de accentuată. Aceasta se va manifesta prin vijelii puternice, intensificări ale vântului cu rafale de peste 80…100 km/h, frecvente descărcări electrice, grindină de medii și mari dimensiuni și averse torențiale. În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor depăși local 35…50 l/mp și izolat 70 l/mp.

Alerte meteo ANM în weekend
Alerte meteo ANM în weekend

Conform Administrația Națională de Meteorologie, nu vom scăpa de instabilitate atmosferică și cantități de apă însemnate nici pe 27 iunie. În zonele de deal și de munte precum și în centrul, sudul și sud-estul țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică ce se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină și vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși pe arii restrânse 25…30 l/mp.

Leave A Reply

Your email address will not be published.